Diumenge, 24 gener 2021
12.3 C
Lloret de Mar
El Síndic del Ciutadà al seu despatx aquesta tarda (NRLL)

172 consultes i queixes va atendre el Síndic del Ciutadà el 2019

El Síndic ha presentat la memòria del 2019 al ple municipal, amb mesos de retard per la pandèmia. Quim Teixidor ha demanat, entre altres coses, que es canviï el nom i passi a anomenar-se Síndic de la Ciutadania.

El Síndic del Ciutadà al seu despatx aquesta tarda (NRLL)

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

El Síndic del Ciutadà va fer un total de 172 actuacions al llarg del 2019. Al ple d’aquest dilluns s’ha presentat la memòria de l’any passat; una presentació que s’ha fet amb mesos de retard atesa la situació de pandèmia.

Tot i així, el Síndic, Quim Teixidor, ha exposat les dades més destacades de la memòria, que recull que el 2019 la majoria de consultes i queixes es van fer de manera presencial -en concret, 113. Una tendència que Teixidor ha explicat que aquest 2020 s’ha capgirat i la majoria de tràmits es fan en línia. Caldrà veure què passa quan superem la pandèmia: si la ciutadania torna a la presencialitat o si bé els veïns ja s’han adaptat a les noves tecnologies i segueixen apostant per la via virtual.

Pel que fa a la tipologia de les actuacions, la gran majoria van ser consultes, un total de 93. Tot i així, hi va haver força queixes, 76. I cap actuació d’ofici.

Aquestes són les dades més destacades que ha exposat Quim Teixidor, que ha començat la seva intervenció demanant que es canviï el nom del servei pel de Síndic de la Ciutadania. Una petició que tots els portaveus han vist amb bons ulls.

Entrant en matèria, el Síndic ha fet una sèrie de demandes per ajudar a la ciutadania, ja que la seva funció és la de fer d’intermediari entre població i administració local. En aquest sentit, ha demanat, per exemple, que es fomenti la creació d’ocupació i que es faci de manera regular. Teixidor ha recordat que a la plantilla de l’Ajuntament segueixen havent-hi treballadors o empreses amb contractes mercantils de servei que duen a terme tasques laborals estructurals i consolidades des de fa temps i, per tant, caldria contractar aquestes persones de manera directa.  

Quim Teixidor també ha aprofitat per felicitar els diferents grups municipals per haver sabut prendre decisions per unanimitat en un moment tan complicat com el que estem vivint, i els ha encoratjat a seguir treballant en la mateixa línia.

Un dels temes més destacats cada any en la memòria del Síndic fa referència a l’hospital sociosanitari, especialment al servei de menjador. Teixidor ha explicat que la pandèmia ha impedit fer l’auditoria que estava prevista i ha demanat que es faci tan aviat com sigui possible. Bo i així, ha volgut agrair la bona resposta que ha tingut en tot moment per part de l’actual direcció del sociosanitari.

I, entre altres aspectes, ha tingut especial atenció amb les persones amb diversitat funcional. En aquest sentit, ha demanat que es treballi en mesures per fer més accessible i habitable la ciutat. Segons el Síndic, queda molt camí per fer en aquest àmbit. Per exemple, ha reclamat que s’ampliïn les places públiques d’aparcament per a persones amb problemes de mobilitat.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.