Divendres, 22 gener 2021
11 C
Lloret de Mar
Ajuntament de Lloret de Mar.

7.532 persones han fet ús del canal OAC 360º des de l’entrada en funcionament

L’informe aporta dades dels 24 mesos del servei, que va començar l’1 de setembre del 2018.

Ajuntament de Lloret de Mar.

Darreres Notícies

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

El CH Lloret juga aquest diumenge contra el Taradell

Immersos en la zona de descens, els homes de Xavi Albet disputen un nou partit vital en les seva lluita per la permanència.

Avui hi ha jornada de donació de sang al Teatre

La campanya ha començat aquest dijous al centre cívic del Rieral, on es van recollir 50 donacions, set de les quals per primer cop, i 3 oferiments (donacions que per una raó o altre no es poden efectuar), a més d'una referència de donació de medul·la òssia.

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Més de 7.500 persones han utilitzat el canal OAC 360º, des de la seva entrada en funcionament. L’Oficina d’Atenció Ciutadana ha presentat un informe amb les dades de 24 mesos del servei, des de l’1 de setembre del 2018 fins al 30 de setembre del 2020.

L’OAC 360º és un servei que té per objectiu resoldre dubtes i facilitar els tràmits en línia als ciutadans, com per exemple sol·licitud d’ajuts, certificats d’empadronament, llicències d’activitats o l’ús dels certificats digitals.

Segons les dades, s’han atès 7.532 persones, el que suposa un 5% de la població de Lloret. La majoria han estat per fer tràmits telemàtics, demanar cita prèvia o accedir a la Carpeta Ciutadana. Del total, un 83% han estat trucades de ciutadans, mentre que la resta les han fet empreses o entitats. Cal destacar que, amb la pandèmia, s’han incrementat les comunicacions i és que 5.000 -més del 70% del total- s’han dut a terme entre el març i el setembre d’aquest 2020. Xavi Flores, regidor de Recursos Humans, assenyala que “té tot el sentit pel confinament, en què l’atenció presencial va quedar reduïda a la mínima expressió”.

L’OAC 360º permet la comunicació per telèfon, que ha estat el mitjà més utilitzat, amb un 85%, i per correu electrònic. A més, també hi ha l’opció de demanar que retornin la trucada o bé la del formulari de petició de trucada. Fins al moment, les valoracions dels usuaris són molt satisfactòries, amb una puntuació de 4,77 sobre 5.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".