Dijous, 25 febrer 2021
9.4 C
Lloret de Mar
Camí de ronda de Cala Banys.

Acord amb l’Ajuntament per adquirir una part del camí de ronda entre Fenals i la platja de Lloret de Mar

Amb aquest conveni passen a domini municipal el tram de la Platja de Fenals amb Cala Banys i de Cala Banys amb el Castell de Sant Joan.

Camí de ronda de Cala Banys.

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha arribat a un acord amb un dels propietaris dels terrenys que es troben al camí de ronda entre la Platja de Fenals i la Platja de Lloret de Mar. Concretament, es tracta de dos terrenys: la finca de Cala Banys i la finca ubicada entre Cala Banys i el castell de Sant Joan.

El conveni detalla que l’extensió que passarà a ser municipal és de 1.313,44 metres quadrats. A més, l’Ajuntament de Lloret de Mar reconeix el bar de Cala Banys com un valor turístic i paisatgístic que cal protegir i que quedarà declarat com Bé d’Interès Municipal. L’acord també detalla que es protegirà durant l’actuació les plantes i arbusts existents en l’actual corriol que connecta les zones de “Es Safareig” i “L’espanyador d’Es Creus”.

Camí de ronda que passa per Cala Banys, amb la Dona Marinera i la platja gran de fons.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va aprovar definitivament el projecte del camí de ronda entre la platja de Fenals i la platja de Lloret de Mar al desembre del 2019. Aquest projecte es troba inclòs al Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar, impulsat per l’Ajuntament, el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, la Generalitat i la Mesa Empresarial de Lloret de Mar. Té un pressupost total aproximat de 730.000 euros.

Amb aquest conveni passen a domini municipal el tram de la Platja de Fenals amb Cala Banys i de Cala Banys amb el Castell de Sant Joan. Queda pendent arribar a un acord amb el propietari de la finca del castell de Sant Joan a la Platja de Fenals.

El tram on queda tallat el camí de ronda, a Fenals (NRLL)
El tram on queda tallat el camí de ronda, a Fenals

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, explica que “hem fet un gran pas endavant en un projecte complex que requereix molts tràmits i converses però que cal consolidar ja que els camins de ronda són un atractiu per residents i visitants molt valorat i que permet mostrar els nostres atractius paisatgístics i culturals”.

Signatura de l’acord entre l’Ajuntament i la propietat de Cala Banys, avui al matí.

En xarxes socials, l’alcalde ha escrit que “aquest matí hem signat un conveni de mutu acord amb la propietat de Cala Banys perquè el camí de ronda entre Lloret i Fenals sigui una realitat quan abans” i afegeix que “ara ens cal finalitzar els tràmits amb la propietat del tercer tram, el més proper a Fenals”.

En els propers mesos s’iniciaran les tasques d’arranjament del camí de ronda.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.