Dijous, 22 octubre 2020
18.6 C
Lloret de Mar
Els ADF, en acció.

Blanes signa un conveni de col·laboració amb l’ADF de la Selva Marítima

La finalitat és actuar de manera coordinada quan es donin situacions d’emergència.

Els ADF, en acció.

Darreres Notícies

De cuinar per als amics a formar-se en l’alta cuina i obrir el seu propi restaurant

La lloretenca Zineb Hattab, amb només 31 anys, ha obert el seu restaurant a Zurich, el Kle, basat en la dieta plant-based.

Un grup de Lloret de Mar participa a la cursa de l’Oncolliga contra el càncer de mama

Per fer-se ressò de la causa, cada participant ha penjat una imatge a les xarxes socials amb l’etiqueta #correrperlesmames.

Manifestació dels hotelers lloretencs, aquest divendres a Girona, contra el tancament del sector

El sector demana als governs que reconsiderin el tancament i exigeix una injecció directa de diners.

Menjar per emportar o a domicili, l’opció d’uns quants restauradors de Lloret de Mar

La majoria del sector no veu bé les restriccions i opina que duraran més de 15 dies.

Els centres cívics de Lloret deixen de fer activitat presencial durant 15 dies

Els comerços de 24 hores han de tancar entre les 22 hores i les 7 am.

L’Ajuntament de Blanes ha signat un conveni de col·laboració amb l’Agrupació de Defensa Forestal de la Selva Marítima, que té la seu a Lloret de Mar. La finalitat és actuar de manera coordinada quan es donin situacions d’emergència, en especial quan hi hagi en risc la seguretat ciutadana, i també en activitats de caire preventiu.

El principal objectiu del conveni és formalitzar el què d’una manera pràctica ja porta fent l’ADF a Blanes des de fa temps. Entre d’altres, prevenir i extingir incendis forestals, però també la recerca de persones extraviades o intervencions en emergències climatològiques.

El cap de protecció civil del municipi blanenc, Josep Lluis Pouy, dóna exemples sobre les actuacions que es fan des de l’agrupació. Diu que “el més sonat va ser el del 24 de juliol de l’any passat a la zona del Vilar, però hi ha més coses com el tancament de camins quan el risc d’incendi és alt, també s’omplen dipòsits per lluitar contra incendis, arreglen camins”. Considera que “és una eina molt valuosa”.

El conveni estableix que les actuacions que farà l’ADF de la Selva Marítima seran de caràcter altruista. Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes s’ha compromès a atorgar una subvenció per un import de 3.000 € per col·laborar en el funcionament de l’Agrupació de Defensa Forestal. El conveni es va signar dies enrere a la població veïna i té un any de vigència, prorrogable a quatre.

Tot i que la temporada d’estiu s’acaba i, amb ella, baixa el risc d’incendis forestals, al llarg de l’any el col·lectiu fa tasques de prevenció. A més, també es demana la col·laboració dels veïns que viuen a prop de zones boscoses, per tal que tinguin un entorn net i comptin amb una franja perimetral de seguretat, d’uns 25 metres.

Tots els interessats a formar part de l’ADF han d’entrar una sol·licitud d’accés al correu electrònic info@adflloret.org. A partir d’aquí, es convoquen cursos de 4 setmanes per a formar part del grup d’intervenció, que són aquells que poden actuar en els incendis. Abans d’accedir a aquesta categoria, però, cal estar un any fent tasques de suport. Segons Enric Martínez, coordinador comarcal de l’ADF, es tracta d’un període d’adaptació, perquè “hi ha persones que tenen molta voluntat, però hi ha moments que et jugues la pell. Algú que tingui les ganes de fer-ho i arribi i digui que allò no està fet per ell és el motiu pel qual donem un any de marge”.

La principal finalitat d’aquest col·lectiu és la prevenció i la lluita contra els incendis forestals principalment, i s’han caracteritzat per ser un dels instruments més útils contra aquest tipus de sinistres, així com d’altres en què, donats els seus coneixements del territori, signifiquen un important cop de mà pels cossos d’emergència i seguretat.

A banda de treballar amb voluntaris, des del passat cap de setmana, també compten amb la Unitat de Vigilància a Cavall, que els permet supervisar totes aquelles zones a les quals no es pot accedir amb els vehicles.

L’Agrupació de Defensa Forestal de La Selva Marítima compta amb 25 voluntaris, dels quals 12 són del grup d’intervenció i 13 dediquen el seu temps a fer tasques de suport. El col·lectiu està encapçalat per un coordinador, un cap operatiu i tres caps de colla, un per a cada municipi.

SEGUEIX-NOS

4,928SeguidorsSeguir
3,283SeguidorsSeguir
12,913FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

La cala de Sa Boadella, escenari del rodatge de la pel·lícula “Uncharted”

L'impacte econòmic a Lloret es calcula en uns 150.000 euros.

Dulsat: les noves restriccions per la Covid són “poc justes però necessàries”

Aquesta mitjanit han entrat en vigor un seguit de mesures, com el tancament de bars i restaurants.

Jutgen un controlador d’accés d’una discoteca de Lloret per violar una turista

L'acusat diu que la víctima va anar voluntàriament a casa seva, a Salt, i que van mantenir relacions sexuals consentides.