24.8 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 12 Gener 2021

Aquest dimarts us expliquem que l’Ajuntament de Lloret posa en marxa un pla per reactivar el nucli urbà. El principal objectiu és que el centre tingui més dinamisme, amb una millora de l’espai públic que provoqui la presència de més persones. L’espai on es vol actuar aquest any i el que ve va des de la plaça París en direcció a la platja. Aquesta setmana, començaran les obres del primer tram, al carrer Oliva, i posteriorment s’actuarà al carrer del Camí de les Cabres. S’hi renovarà el clavegueram, la llum, l’aigua i el paviment. Una altra de les primeres actuacions per revitalitzar el centre serà l’enderroc de l’Espai La Fàbrica, per crear-hi una plaça pública. A més, el consistori vol comprar un edifici per situar-hi el jutjat de pau i altres dependències municipals. A banda de la renovació integral dels carrers, l’Ajuntament també vol embellir algunes zones amb murals en cinc grups d’escales. Amb aquesta millora estètica, es vol facilitar el moviment de les persones, l’obertura de negocis i l’augment de la seguretat. A més, s’organitzarà un festival d’art urbà, que permetria crear un nou itinerari turístic i ajudaria a conservar el paisatge urbà. En parlarem en uns minuts de manera àmplia. Entrevistarem els dos regidors delegats del nucli urbà de Lloret: Albert Robert i Albert Ferràndez.

A la segona part, expliquem que aquesta setmana -en concret, demà passat dijous- es presenta el pressupost municipal, de l’Ajuntament, per aquest 2021. Es fa a través d’una sessió de zoom, oberta a tothom. En parlem amb la regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres.

Tot seguit, ens fem ressò del comunicat de Força Lloret, que demana a l’equip de govern la retroactivitat en el pagament de les beques menjador. El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer. Escoltem la seva portaveu, Lluïsa Baltrons.

En plana esportiva, comentem que el Judo Nova Unió organitza aquests dies un torneig virtual de judo entre els membres de la seva entitat. L’objectiu principal és mantenir l’activitat esport Can Carbó, Mas Baell, iva en aquests dies en què l’entitat no podrà entrenar, després de les mesures aprovades per la Generalitat que impedeixen la pràctica en espais tancats com els pavellons. Escoltem les declaracions del president del club, Marc Dailos. 

I acabem amb altres informacions d’interès, com que a partir d’aquesta setmana es poden presentar les fotografies del concurs comunitari dels barris del Molí, Mas Vilà, Can Ribalaigua, Can Carbó i Mas Baell. Les imatges han de ser d’aquest any 2021.

Darrers Programes

DARRERS PODCASTS
A LA CARTA