21 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 22 Juliol 2021

L'informatiu matinal

L’Obreria de Santa Cristina ja ho té tot a punt per a la diada d’aquest dissabte, amb diverses novetats provocades per la pandèmia. També ho espera una bona part dels veïns de Lloret. I és que recordem que, en menys d’una hora, es van esgotar tots els tiquets del Ball de Plaça, que es farà tres dies, i el mateix va passar amb els tiquets del vaixell per anar, dissabte, al paratge de Santa Cristina.

Enguany, les restriccions per la Covid-19 han obligat a reservar en línia els tiquets. Com que l’aforament és més reduït, per garantir la distància social, i que l’any passat no hi va haver Ball de Plaça per la pandèmia, el resultat és que tot ha quedat ple de seguida.

Pel que fa a l’estofat popular del 24 de juliol, s’ha hagut d’anul·lar a causa de les restriccions del Procicat.

Una altra de les novetats és que el Ball de Plaça del dia 24 de juliol serà doble. El ballaran les Obreres del 2020, a les set de la tarda, donat que no ho van poder fer l’any passat per culpa de la pandèmia, i les del 2021 ho faran una hora més tard, a les vuit. Els balls es repetiran els dies 25 i 26 de juliol.

Avui sabem com van tots els preparatius de la Festa Major i donem veu a l’Obreria de Santa Cristina. Parlem amb l’Obrer Major, Arseni Frigola, i també amb l’Obrera Secretària Arxivera de l’Obreria, Cristina Pinto.

Expliquem que el concert dels MCLAN, celebrat ahir a la nit a Lloret, ha pogut recaptar més de 3.000 euros que aniran destinats a l’associació ambiental Xatrac, que té la seu a la Casa del Mar. La vetllada va ser tot un èxit, amb totes les entrades venudes i amb aquest esperit solidari.

També ens fem ressò del nou punt de vacunació contra la Covid-19 i de proves PCR que ha instal·lat el Departament de Salut a Lloret de Mar. En concret, es troba situat al davant de la Caserna de la Policia Local, amb l’objectiu de descongestionar l’activitat dels Centres d’Atenció Primària. En sabem més detalls parlant amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais.

Entrevistem Felip Carbonell, cap de Protecció Civil, perquè a partir d’avui, queden tancats els accessos al Massís de Cadiretes – l’Ardenya, tant a peu com en cotxe, a causa l’activació del Pla Alfa 3. I és que la zona es troba en risc màxim d’incendi forestal.

També tractem altres qüestions, com la presència de la lloretenca Maria Josep Martí als Jocs Olímpics de Tòquio, com a membre de l’Oficina de control antidopatge. I acabem parlant del concert que es fa aquesta tarda a la Biblioteca de Lloret, titulat “Divertiments musicals”. Anirà a càrrec del pianista Xevi Compte.

Darrers Programes