Dimecres, 3 març 2021
13.7 C
Lloret de Mar

Catalunya comença a aplicar el toc de queda avui a les 22 hores

El govern aprova la restricció de la mobilitat nocturna fins a les sis del matí. Els establiments hauran de tancar a les nou del vespre.

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

El toc de queda a Catalunya arriba aquest diumenge, 25 d’octubre. El govern de la Generalitat ha explicat que el confinament nocturn entra en vigor després de l’aprovació de les mesures d’estat d’alarma en el Butlletí Oficial de l’Estat. El toc de queda a Catalunya serà finalment entre les deu de la nit i les sis del matí.

Aquesta primera nit de toc de queda tindrà un caràcter pedagògic, és a dir que no hi haurà sancions.

Els establiments hauran de tancar a les nou del vespre, per donar una hora de marge perquè els clients i treballadors tornin a casa. Les activitats culturals es podran allargar fins a les deu i els assistents tindran temps de tornar fins a les onze de la nit.

El confinament nocturn marca dues franges horàries clares: de 10 de la nit a 6 del matí no es pot sortir al carrer en tot el país. I a les 9 h, els establiments de serveis, comerç minorista i restauració hauran de tancar per facilitar la tornada a casa.

En el cas del servei a domicili, es permet fins a les 10 de la nit però es manté les 9 com a hora límit pels clients que vagin a buscar el menjar a l’establiment.

També quedaran tancats a les 9 de la nit els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades. L’excepció seran les activitats culturals (cinemes, teatres i auditoris), que podran acabar a les 10 i es permetrà el retorn fins a les 11 de la nit.

Mesures del toc de queda, de l’Ajuntament de Lloret.

Ningú podrà ser al carrer a les vuit hores que van des de les deu de la nit fins a les sis del matí, si no és per raons de feina o de força major, com emergències de salut o per tenir cura de familiars dependents.

En qualsevol cas, el govern ja ha avançat que es contemplen excepcions per permetre els desplaçaments de tornada a casa. També es permetrà treure a passejar el gos de 4 a 6 de la matinada.

Excepcions de mobilitat, segons Interio

L’incompliment del toc de queda es castigarà amb multes que aniran des d’un mínim de 300 euros fins a un màxim de 6.000 “per als casos de reincidència o desobediència”, segons va avançar dissabte el conseller d’Interior, Miquel Sàmper.

El conseller va parlar també de la possibilitat de recuperar un document de declaració d’autoresponsabilitat com ja es va fer durant el confinament del mes de març. Sàmper també ha avisat que hi haurà molta presència policial al carrer i que els Mossos i les policies locals treballaran de manera coordinada per garantir el compliment de les restriccions.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.