Dilluns, 25 gener 2021
6.9 C
Lloret de Mar
El coronavirus (RTVE).

“Coronavirus”, triat neologisme de l’any entre 10 finalistes relacionats amb la pandèmia

Gairebé 10.000 persones han votat en la setena crida oberta de la UPF i l'IEC.

El coronavirus (RTVE).

Darreres Notícies

Consulta l’ordre del dia del ple ordinari del dilluns 25 de gener (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 25 de gener de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

 “Coronavirus” és el neologisme de l’any 2020. Ha guanyat en la votació popular promoguda per setè any per l’Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. En aquesta votació, hi han participat més de 9.600 persones.

Han escollit entre deu mots candidats, tots relacionats amb la pandèmia. “Coronavirus” s’ha imposat amb un 15,8% dels vots, seguit de “videotrucada”, amb un 12,8% i “conspiranoic, conspiranoica”, amb un 12,3%. La resta de mots, per ordre de vots, han estat els següents: “mascareta”, “teletreballar”, “infodèmia”, “grup bombolla”, “desconfinament”, “traçabilitat” i “desescalada”.

https://twitter.com/iec/status/1340947390828822528?s=20

La paraula guanyadora, “coronavirus”, podria aparèixer aviat al diccionari de la llengua catalana, tal com ho han anat fent els neologisme guanyadors dels anys anteriors, sempre que l’Institut d’Estudis Catalans ho consideri oportú.

La participació en la iniciativa ha crescut un 50% respecte a l’any passat. Més de 9.600 persones s’han pronunciat sobre aquesta qüestió, un fet que es valora com un èxit. L’objectiu de tot plegat és apropar la presa de decisions sobre la llengua als parlants. 

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.