5.7 C
Lloret de Mar
Una de les jornades de donació de sang a Lloret

Crida del Banc de Sang per mantenir les donacions, tot i les restriccions pel coronavirus

A Lloret, la pròxima campanya de donació de sang serà el 17 d’abril.

Una de les jornades de donació de sang a Lloret

Darreres Notícies

El Banc de Sang fa una crida per mantenir les donacions, tot i les restriccions imposades per contenir el coronavirus. Les mesures de les autoritats sanitàries per fer front a l’expansió del COVID-19 han provocat un descens de les donacions de sang, que han de ser constants per garantir el bon funcionament dels hospitals.

La promotora del Banc de Sang i Teixits de Girona, Meritxell Casacuberta, explica que, tot i que ara “les reserves són estables” –gràcies a la campanya de donació de la setmana passada-, cal seguir fent donacions. Assenyala, a més, que un dels components sanguinis com les plaquetes “només duren cinc dies”.

Des del Banc de Sang asseguren que han adoptat totes les mesures de seguretat perquè els ciutadans puguin anar a donar sang sense riscos. A més, han posat en marxa un servei de reserva d’hores que evitarà que s’ajuntin moltes persones en un mateix moment.

Imatge promocional de les donacions de sang (Font: Banc de Sang i Teixits)

El web per fer la reserva d’hora és www.donarsang.gencat.cat. A través del portal també es pot saber quins són els municipis en què es du a terme la donació de sang. A Lloret, la pròxima campanya serà el 17 d’abril.

Recordem que poden donar sang les persones entre 18 i 70 anys, que pesin més de 50 quilos i es trobin bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any, mentre que els homes ho poden fer un màxim de quatre. A més, a diferència del que se sol pensar, no cal anar en dejú ni és cap impediment el fet de tenir el colesterol alt.

spot_img

El + Vist