Dimecres, 3 març 2021
13.7 C
Lloret de Mar
Muntatge de les obres de les dues alumnes

Daria Tuvasheva i Iulia Bora han quedat finalistes al Festival Audiovisual Miquel Obiols, d’àmbit internacional

La temàtica del concurs era el selfie-autoretrat i demà es farà pública la llista de guanyadors, ja que la crisi sanitària impedeix fer la gala d'entrega de premis.

Muntatge de les obres de les dues alumnes

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

Dues alumnes de l’institut Coll i Rodés han estat seleccionades com a finalistes al Festival Audiovisual Miquel Obiol (FAMO), d’àmbit internacional. Un concurs que organitzen cada any els municipis de Roda de Ter i les Masies de Roda en record a Miquel Obiols, rodenc i artista internacional reconegut.

Les alumnes, que cursen segon de batxillerat, són Iulia Bora, del batxillerat Humanístic, i Daria Tuvasheva, de l’Artístic. Totes dues van presentar-se al concurs a través de l’assignatura Cultura Audiovisual.

Etéreo – Daria Tuvasheva

La temàtica del concurs era el selfie-autoretrat. En el cas de la Daria, ha quedat finalista tant en la categoria de fotografia com de vídeo. Tots dos treballs, tal com explica ella mateixa, estan relacionats entre si.

La jove artista explica que les dues obres li van servir per mostrar el seu estat d’ànim en una etapa de la seva vida que qualifica com a “rara”.

És el primer cop que ha fet una animació i, de fet, li agradaria dedicar-se a l’animació en el futur. Sigui com sigui, haver quedat finalista al concurs FAMO l’anima a seguir endavant.

També se sent animada a seguir creant la Iulia, que explica que en el seu treball s’ha basat en l’Esperpent, un estil literari creat per Ramón María del Valle-Inclán. L’autoretrat mostra una societat grotesca.

Esperpento – Iulia Maria Bora

Igual que en el cas de l’obra de la Daria, la Iulia s’ha centrat en els sentiments personals per mostrar-los a través de la fotografia.

Les dues artistes estan molt orgulloses de les obres presentades i destaquen el fet d’haver estat seleccionades com a finalistes en un concurs d’àmbit internacional i obert a totes les edats.

Atesa la situació de pandèmia que estem vivint, la gala de lliurament de premis no se es podrà celebrar, de manera que demà, 9 de maig, es publicarà la llista de guanyadors a la pàgina web del festival.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.