Divendres, 5 març 2021
8.7 C
Lloret de Mar
Ple extraordinari i urgent

Desestimades les al·legacions a les ordenances fiscals en un ple extraordinari i urgent

Això permetrà a l'equip de govern poder publicar les ordenances del 2017 al BOP abans que acabi l'any i, per tant, que les noves taxes i impostos entrin en vigor.

Ple extraordinari i urgent

Darreres Notícies

Dulsat: “El passeig és l’artèria principal i volem que la gent pugui escollir”

Dilluns comença el període de votacions sobre com ha de ser la mobilitat al passeig i l'alcalde anima tothom a participar-hi.

Lloret estrena el videoclip ‘No callis’ per commemorar el 8M

L'ha gravat Bustek Films amb motiu del Dia de les dones i s'estrena aquest dissabte al Teatre, on també es farà la lectura del manifest institucional.

Oberta la convocatòria d’ajudes per pagar el lloguer de l’habitatge

La Generalitat atorga aquesta ajuda a les persones que, arran de la pandèmia, han acumulat deute per pagar el lloguer de casa seva.

‘Amor oscuro’ destapa per què uns sonets de Lorca van estar amagats 50 anys

L'espectacle arriba a Lloret demà divendres, a les 20 hores, dins del programa Lloret Espai Off.

‘Lost in August’ actuaran en ‘streaming’ des dels Bucs d’El Puntet

Oferiran un concert de versions, avui dijous, a les 20 hores, a través de les xarxes socials dels Bucs i d'El Puntet.

L’Ajuntament ha desestimat les al•legacions presentades a les ordenances fiscals. Després d’un curt debat, tots els grups excepte el MILLOR han votat a favor de desestimar les al•legacions presentades a les ordenances fiscals del 2017. L’equip de govern ha decidit fer-ho en un ple extraordinari d’urgència aquest dissabte per tenir marge suficient de publicar al BOP les taxes i impostos municipals de l’any que ve abans que acabi el 2016. Si no fos així, es prorrogarien les ordenances d’enguany i, el principal perjudici, seria l’elevat increment de l’IBI. Un fet que han recordat CDC, ERC i el regidor no adscrit.

El MILLOR ha estat l’únic favorable a les al•legacions dels gremis d’hotelers i de locals d’oci nocturn i, per tant, ha votat en contra de desestimar-les. Els primers demanaven que no s’incrementi la taxa de recollida d’escombraries en un 25% als hotels i en un 100% als habitatges d’ús turístic (HUTs); el principal grup de l’oposició argumenta que no es pot demostrar de cap manera que un habitatge d’ús turístic generi més deixalles que un habitatge normal i està convençut que els associats obtindran la raó dels tribunals si acudeixen a la justícia.

Pel que fa als locals d’oci nocturn, els agremiats han presentat una al•legació a la taxa del clavegueram que es manté igual que el 2016; els propietaris d’aquests establiments consideren que paguen més del que haurien i el MILLOR els dóna la raó, tot i que la resta de grups municipals han criticat que els empresaris l’únic que volen és reduir despeses. El representant del sector és, precisament, Richard Bentham, que és regidor del MILLOR i que ha seguit el ple des de les cadires del públic, en no poder participar ni del debat ni de la votació per estar directament vinculat amb el punt.

ICV – EUiA ha acabat votant que sí a la desestimació de les al•legacions, però ha insistit en què amb això la coalició no està donant suport a les ordenances fiscals. Els ecosocialistes consideren que l’increment de l’IBI encara és massa elevat, malgrat que l’equip de govern ha baixat el gravamen perquè no sigui tan fort com el preveu l’Estat. ICV – EUiA també ha criticat que les al•legacions s’hagin hagut de resoldre en un ple extraordinari i urgent, el primer que el grup recorda a Lloret de Mar, per una manca de previsió de temps del Govern municipal en presentar les ordenances al ple. En aquest sentit, ha demanat que l’any que ve es faci a principis d’octubre per tenir més marge.

C’s també ha donat el seu vistiplau a desestimar les al•legacions, però lamenten el poc temps que han tingut per estudiar-les. El grup ha aprofitat per recordar que estan a favor de les ordenances fiscals en general, tot i que veuen malament com es planteja la taxa d’escombraries, perquè creuen que es fa servir un criteri massa objectiu, tenint en compte els metres quadrats dels habitatges i no la quantitat de brossa real generada. I també han demanat que de cara a l’estiu hi hagi inspeccions i sancions als HUTs que incompleixin la normativa.

El PSC i ELLSSP no han fet ús del seu torn de paraula. A tall d’anècdota, afegir que la regidora Mònica Cunill no ha pogut assistir al ple perquè acaba de ser mare.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.