Dijous, 28 gener 2021
12.6 C
Lloret de Mar
Donació de sang simbòlica (www.365ymas)

Donació de sang, aquest dijous i divendres a Lloret

El Banc de Sang i Teixits fa una crida als veïns de Lloret per mantenir el ritme de donacions.

Donació de sang simbòlica (www.365ymas)

Darreres Notícies

Nou brot amb 9 casos positius de Covid a l’Hospital Sociosanitari de Lloret

A la resta de treballadors i usuaris també se'ls ha fet la PCR i han sortit negatives. El primer positiu es va detectar diumenge passat.

L’exalcalde Romà Codina dona suport a Junts per Catalunya i, en concret, a Maria Antònia Batlle

Codina remarca de Junts el seu horitzó nacional -la independència-, i el model de país i de gestió que proposa.

Bustek Films i l’Ajuntament rodaran un videoclip contra les agressions sexuals

Fan una crida per trobar homes d'entre 30 i 50 anys que vulguin col·laborar amb el projecte, que és sense ànim de lucre i té l'objectiu de conscienciar, sobretot, el jovent.

Comencen els treballs de neteja de la finca dels apartaments Bravapark de Fenals

Els treballs consisteixen en la neteja i adequació de tota la finca i el tancament de les parts de la planta baixa per evitar que pugui entrar ningú a l'edifici.

Albert Vinyals: “Ens hem de prendre el consum com un acte polític. Si vull botigues al poble, he de comprar al poble”

És una de les conclusions d'una enquesta d'Escodi, que es presentarà avui (15:00) en un webinar obert a tothom a través de la Plataforma Zoom.

El Banc de Sang i Teixits fa una crida als veïns de Lloret per donar sang i ajudar a mantenir les reserves durant aquesta tardor. Aquest dijous i divendres, la vila acollirà una nova campanya de donació de sang.
Aquestes setmanes, es necessiten unes 1.000 donacions diàries a Catalunya, a causa de “l’alta activitat transfusional”.

Meritxell Casacuberta, tècnica de Promoció del Banc de Sang i Teixits, anima els veïns a “mantenir el ritme de donacions” ara que s’han tornat a reactivar les operacions ajornades en l’inici de la pandèmia.

banc de sang i teixits
La seu del Banc de Sang i Teixits.

A l’estiu, les xifres de donacions baixen en un 30%, en comparació amb la resta de l’any, a causa de les vacances i els canvis en els hàbits i les rutines de la població. Per aquest motiu, les més de 200 campanyes de donació que es faran aquesta tardor són de vital importància. En aquest sentit, Meritxell Casacuberta assenyala que es necessiten “unes 1.000 donacions diàries o més” en els pròxims dies.

donacio de sang 2
Un donant de sang.

La primera jornada de donació serà aquest dijous (de 17 a 21 hores) al Centre Cívic del Rieral. La segona, serà aquest divendres, al Teatre: al matí, de 10 a 14h, i a la tarda, de 16 a 20h. Per demanar hora i consultar les diferents campanyes que es fan al territori, cal accedir al web donarsang.gencat.cat.

Poden donar sang les persones entre 18 i 70 anys, que pesin més de 50 quilos i es trobin bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any, mentre que els homes ho poden fer un màxim de quatre.

A més, a diferència del que es pugui pensar, no s’hi ha d’anar mai en dejú i no és cap impediment el fet de tenir el colesterol alt.

- Publicitat -

El + Vist

Jordi Martí i Xavi Tibau participen del Rally Lloret amb la fita de pujar al podi

Jordi Martí explica que han fet diverses millores tècniques en el cotxe i que estan "amb moltes ganes" de competir, després d’un any complicat pels esdeveniments del motor, a causa de la pandèmia.

L’Ajuntament redactarà un pla d’actuació per reduir la bretxa digital en la gent gran

S'ha aprovat per unanimitat una moció del PSC que preveu la redacció d'aquest pla d'actuació i també que es treballi per aconseguir una xarxa wifi gratuïta a tot el municipi.

A presó la parella detinguda a Saragossa per la mort d’una nena de dos anys

La parella, que té tres fills més en comú, havia residit a Lloret de Mar, on se'ls va retirar temporalment la custòdia dels menors.