Dilluns, 18 gener 2021
7.9 C
Lloret de Mar
Decoració nadalenca, a la plaça de la Vila

Dulsat demana precaució davant la flexibilització de les mesures, a partir d’avui

El més destacat és que a partir d'avui tornen a obrir els centres comercials i a partir de divendres el confinament de cap de setmana passa a ser comarcal, en lloc de municipal.

Decoració nadalenca, a la plaça de la Vila

Darreres Notícies

La Policia Local de Lloret investiga una festa il·legal amb més de 40 persones

Només es van poder identificar 16 dels assistents i cap és veí de Lloret. Per tant, se'ls ha obert un expedient per saltar-se el confinament i per incomplir les mesures de la Covid.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Obert el període per sol·licitar una beca per a estudis superiors

Els ajuts van dels 300 als 1.000 euros, en funció de la distància amb el centre d’estudis.

Les jornades de portes obertes a escoles i instituts es podran fer presencialment

El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, creu que és molt bona notícia, tot i que matisa que s’hauran de complir una sèrie de mesures per evitar contagis de la Covid-19.

Bustek Films estrena aquesta setmana el curtmetratge ‘No es tu culpa’

La pel·lícula, que es podrà veure dijous als Cinemes Girona de Barcelona, narra la història d'una adolescent que surt per primera vegada de festa amb les seves amigues i pateix una agressió sexual

Avui entren en vigor noves mesures per lluitar contra la Covid, però ens mantenim en el tram 1. El més destacat és que a partir d’avui tornen a obrir els centres comercials i a partir de divendres el confinament de cap de setmana passa a ser comarcal, en lloc de municipal.

Per tant, es flexibilitzen les restriccions però la situació segueix sent molt delicada. Per això l’alcalde, Jaume Dulsat, demana precaució a tothom i remarca que fem un pas endavant, però que si no anem amb compte, en qualsevol moment l’haurem de fer enrere.

L’alcalde argumenta que “tot allò que sigui flexibilitzar mesures, benvingut sigui, però no consolidem res, perquè podríem tornar a un confinament d’aquí a un mes si les coses no van bé. Al Nadal tothom té moltes ganes de retrobar-se amb familiars, però hem de tenir màxima precaució”.

En una reunió del Pla Territorial de Protecció Civil (PROCICAT), aquest dissabte va aprovar el relaxament d’algunes de les restriccions del tram 1 de la desescalada per la pandèmia de Covid-19. Hi ha dues mesures destacades: la primera és que a partir d’avui tornen a obrir els centres comercials, tant a l’aire lliure com tancats, tot i que amb un aforament màxim del 30%; a més, sempre s’ha de garantir el control dels accessos i les condicions de ventilació.

La segona mesura destacada és que el tancament perimetral del cap de setmana passa a ser de municipal a comarcal a partir d’aquest cap de setmana. Es mantenen, però, les restriccions per entrar i sortir de Catalunya.

Pel que fa a les activitats culturals, el Procicat ha decidit mantenir els aforaments al 50% amb un màxim de 500 persones com a norma general. Però aquest límit, que havia estat criticat per institucions com el Liceu de Barcelona, es podrà ampliar fins a 1.000 persones sempre que es pugui garantir la ventilació reforçada del local.

Pel que fa als actes religiosos i cerimònies com casaments i funerals, l’aforament es manté en el 30% que estava estipulat, i un màxim de 500 persones, però també es podrà ampliar. L’ampliació podrà ser igualment fins a 1.000 persones si és a l’aire lliure o si es garanteix una ventilació reforçada.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.