Dilluns, 18 gener 2021
7.9 C
Lloret de Mar
El Parlamernt de Catalunya (Metrópoli Abierta).

El calendari fins al 14F, les eleccions al Parlament marcades per la Covid

Des d'aquest 22 de desembre ja es pot sol·licitar el vot per correu, i en un màxim de tres dies es constituiran les juntes electorals.

El Parlamernt de Catalunya (Metrópoli Abierta).

Darreres Notícies

La Policia Local de Lloret investiga una festa il·legal amb més de 40 persones

Només es van poder identificar 16 dels assistents i cap és veí de Lloret. Per tant, se'ls ha obert un expedient per saltar-se el confinament i per incomplir les mesures de la Covid.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Obert el període per sol·licitar una beca per a estudis superiors

Els ajuts van dels 300 als 1.000 euros, en funció de la distància amb el centre d’estudis.

Les jornades de portes obertes a escoles i instituts es podran fer presencialment

El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, creu que és molt bona notícia, tot i que matisa que s’hauran de complir una sèrie de mesures per evitar contagis de la Covid-19.

Bustek Films estrena aquesta setmana el curtmetratge ‘No es tu culpa’

La pel·lícula, que es podrà veure dijous als Cinemes Girona de Barcelona, narra la història d'una adolescent que surt per primera vegada de festa amb les seves amigues i pateix una agressió sexual

Les eleccions estan convocades per al 14F. Des d’aquest 22 de desembre ja es pot sol·licitar el vot per correu, i en un màxim de tres dies es constituiran les juntes electorals.

Els partits tenen temps fins a l’1 de gener per comunicar a les juntes electorals les coalicions que puguin fer. Disposaran de 10 dies per presentar les candidatures per a les eleccions, que sortiran publicades el 13 de gener al Diari Oficial de la Generalitat.

El decret de les eleccions (324.cat).

Si no hi ha cap irregularitat, les candidatures seran proclamades per la Junta Electoral el 18 de gener. Però entremig hi ha una data important: és el 15 de gener, el dia que s’han marcat els partits per decidir si la situació de la pandèmia permet que es facin les eleccions o bé decideixen ajornar-les.

Si el procés electoral va endavant, el dia 16 de gener se sortejarien els membres de les meses electorals. Des del 25 de gener fins al 10 de febrer es podrà votar per correu certificat.

La campanya electoral durarà 15 dies, del 29 de gener al 12 de febrer. L’endemà serà el dia de reflexió, i el 14 de febrer, la jornada electoral. A la nit ja es coneixeran els resultats i tres dies després es proclamaran oficialment un cop recomptat també el vot exterior.

El Parlament es constituirà dins dels 20 dies posteriors a les eleccions. La nova legislatura es posaria en marxa a principis de març.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.