Divendres, 26 febrer 2021
14.8 C
Lloret de Mar
La UCI de l'Hospital Universitari de Bellvitge per a pacients covid (EFE)

El confinament s’amplia a comarcal i la restauració podrà obrir dues hores més

El Procicat ha anunciat petits canvis en les restriccions, que entraran en vigor dilluns vinent i s'allargaran, com a mínim, dues setmanes.

La UCI de l'Hospital Universitari de Bellvitge per a pacients covid (EFE)

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

La masia de Can Saragossa se suma als espais que tramiten l’IdCAT

Amb aquest nova seu, Lloret de Mar compta amb quatre equipaments que faciliten aquest identificador. Els altres tres són l’OIAC, el Puntet i la Biblioteca.

Concert a la carta, amb Lluís Gavaldà, al Teatre de Lloret

Acompanyat de Joan-Pau Chaves, oferiran un concert acústic, adaptat a la nova situació que ha provocat la Covid19, amb la peculiaritat que el públic demana les cançons del repertori.

El Procicat ha anunciat avui noves mesures, que entraran en vigor dilluns i, d’entrada, tindran una vigència de dues setmanes. El més destacat és que el confinament passa a ser comarcal i els establiments de restauració podran obrir una hora més per esmorzar i una hora més per dinar.

Per tant, es mantenen les franges horàries en bars i restaurants, però podran obrir de 7.30 a 10.30 al matí i de 13.30 a 16.30 per la tarda. La resta del dia podran continuar oferint àpats per emportar o a domicili.

Pel que fa a les reunions socials, es manté la limitació de sis persones de dues bombolles de convivència.

En l’àmbit cultural, les llibreries s’incorporen al llistat d’equipaments culturals i, per tant, podran obrir amb normalitat. Per a la resta del comerç, es mantenen les restriccions vigents, que permeten obrir de dilluns a divendres als comerços de fins a 400 metres quadrats.

Els gimnasos podran tornar a obrir amb el 30% de l’aforament.

En l’àmbit educatiu s’introdueix la semipresencialitat en els primers cursos universitaris. També en les escoles de música i dansa que estiguin autoritzades.

Les mesures actuals, vigents des de fa un mes, es van aprovar com a pla de xoc davant l’empitjorament de les dades després de Nadal, i es modifiquen ara que han baixat els contagis i s’ha estabilitzat el nombre de malalts a les UCI.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, defensa que un relaxament de les mesures “té una certa raó de ser” perquè creu que cal donar “una mica d’oxigen” als sectors més afectats per la crisi derivada de la Covid. Tot i així, cal seguir aplicant restriccions perquè el risc seria altíssim en cas de no fer-ho.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.