Dijous, 25 febrer 2021
9.1 C
Lloret de Mar

El Govern defensa les ordenances fiscals i creu que no s’han posat de relleu aspectes remarcables

Junts per Lloret i PSC acusen l'oposició de fer demagògia i argumenten que les taxes tenen una vessant social destacada. Els increments, diuen, són per responsabilitat.

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.


L’equip de govern defensa que les crítiques rebudes per l’increment dels impostos municipals no s’ajusten del tot a la realitat i lamenta que els ciutadans hagin rebut una informació esbiaixada que no té en compte aspectes importants de les noves ordenances fiscals.

En aquest sentit, l’alcalde accidental, Jordi Sais, posa de relleu que s’han congelat les taxes d’escombraries, clavegueram i aigua, i, a més, es contemplen diverses bonificacions.

En la mateixa línia, la regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres, explica que han creat un sistema de tarificació social perquè les persones amb menys recursos paguin menys. De moment, per manca de temps i per culpa dels problemes informàtics que ha patit l’Ajuntament les últimes setmanes, només s’ha pogut aplicar a l’ordenança número 1, de gestió, inspecció i recaptació, però la intenció és, assegura, generalitzar-ho.

Pel que fa als impostos que s’incrementen, el més destacat és l’IBI (Impost de Béns i Immobles), que puja un 3%. Lara Torres, però, ha recordat que l’Ajuntament atorga subvencions per rebaixar l’IBI a les persones amb menys recursos, tot i que reben molt poques sol·licituds, segurament per desconeixement. A més, de cara al 2020, la regidora també ha explicat que el pagament es fraccionarà en quatre quotes repartides al llarg de l’any (un fraccionament que s’aplicarà de manera automàtica, sense necessitat de sol·licitar-lo). També es fraccionarà la taxa d’escombraries, en dues quotes.

També s’incrementa l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques), que s’ajusta entre un 2 i 3%. En aquest cas, la regidora recorda que aquest impost només afecta les empreses que facturen més d’un milió d’euros l’any. Per tant, matisa Lara Torres, és un increment que no afecta la gran majoria de la població. I acusa els grups de l’oposició de manipular la informació.

També pugen l’impost de construcció, un 0,5%; el de circulació, tot i que s’incrementa en funció de la potència i del tipus de vehicle, del 0,9 fins al 2,8%; i la plusvàlua, un 0,2%.

Tot i que des de l’equip de govern consideren que són increments moderats, argumenten que s’han d’aplicar per responsabilitat, sobretot tenint en compte que l’Ajuntament ha de fer front a dues sentències que l’obliguen a pagar un total de més de cinc milions d’euros. En aquest sentit, Jordi Sais assenyala que per governar amb responsabilitat a vegades s’han de fer coses que no agraden.

Les taxes i impostos municipals per al 2020 es van aprovar a l’últim ple municipal. Va ser dilluns de la setmana passada, 28 d’octubre, amb l’únic suport de l’equip de govern, de Junts per Lloret i PSC, i el vot en contra de tota l’oposició (C’s, ERC, Lloret En Comú i Força Lloret).

Concentració en contra de la pujada d’impostos davant de l’Ajuntament (NRLL)

Ahir, un centenar de persones es van concentrar davant de l’Ajuntament per protestar contra l’augment dels impostos. La convocatòria es va fer de manera anònima a les xarxes socials i va rebre el suport de tots els grups de l’oposició i també del PP i el PIAI, que no tenen representació al Consistori. Al final de l’arxiu adjunt, podeu escoltar les opinions d’algunes persones concentrades.

Després de mostrar el seu rebuig, els veïns, visiblement molestos, van voler entrar al consistori. En aquell moment, l’alcalde accidental, Jordi Sais, i la regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres, acompanyats pels regidors Xavi Flores i Arantxa Jiménez, els van atendre a la sala de plens.

La reunió entre el Govern i els veïns concentrats (NRLL)

Allà, van escoltar les opinions d’una vintena de persones i els van donar les explicacions corresponents. Una trobada que des de l’equip de govern valoren de manera positiva, perquè consideren que sempre és bo l’intercanvi d’impressions amb la ciutadania.

Un altre aspecte que va criticar la ciutadania és l’increment de salaris dels regidors del govern i l’alcalde. El Govern, però, respon que no s’han pujat el sou, sinó que s’han incrementat les dedicacions i, a més, abans hi havia tres regidors que governaven cobrant només les indemnitzacions (i sense cotitzar), mentre que ara només hi ha un regidor en aquesta situació.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.