Divendres, 22 gener 2021
12.3 C
Lloret de Mar
La sala de plens, situada a la primera planta de l'Ajuntament.

El nou reglament de Lloret permetrà la participació directa de veïns i entitats als plens

Aquesta és una de les novetats del Reglament Orgànic Municipal (ROM), aprovat aquest dilluns al ple de l’Ajuntament.

La sala de plens, situada a la primera planta de l'Ajuntament.

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

Els ciutadans i les entitats podran participar directament dels plens, presentant precs i preguntes, o bé mocions. Aquesta és una de les novetats del Reglament Orgànic Municipal, aprovat aquest dilluns al ple de l’Ajuntament de Lloret de Mar. Conegut com a ROM, el nou reglament incorpora altres canvis importants: la convocatòria d’un ple anual sobre l’estat del municipi, com s’han de convocar les consultes populars i regula òrgans del consistori com les juntes de govern local o els mateixos plens.

El nou Reglament Orgànic és un dels punts destacats de la sessió d’aquest dilluns, on s’ha aprovat per 16 vots a favor i les abstencions de Ciutadans i PSC. Els grups que hi estan a favor destaquen el consens amb què s’ha elaborat el document i que fomenta la participació ciutadana. Mentre que els que hi estan en contra retreuen que li falten les al·legacions del període d’exposició pública i que hi ha demandes que no han estat ateses. Tots han estat d’acord, però, en què era un reclam històric a Lloret.

El ple del mes de gener del 2020.

Jordi Sais (Junts per Lloret) en destaca “la participació directa al ple de veïns i entitats”. Jordi Hernández (Cs) assenyala que “no és encara una aprovació definitiva, el text ha millorat però encara falta més flexibilització”.

Jordi Orobitg (ERC) assegura que el ROM “a qui més beneficia és a l’oposició o a la participació ciutadana, volem que tothom se’l senti seu”. Miguel Gracia (Lloret en Comú) es mostra content perquè “per fi, després de molts anys, tenim un reglament en què hi hem participat activament”.

Francisco Pastor (PSC) es queixa que hi ha demandes “no ateses per part de l’equip de govern, que ha negociat a mitges”. Lluïsa Baltrons (Força Lloret) valora que “els veïns podran fer precs i preguntes als plens, i les associacions podran dir la seva”. Lara Torres (portaveu dels regidors no adscrits) conclou que “han sigut mesos de negociacions, és un bon ROM, consensuat, que obre la porta a formes de participació”.

Ple telemàtic octubre 2020
Un moment del ple d’aquest dilluns (NRLL)

El Reglament Orgànic Municipal s’ha aprovat inicialment en el plenari d’aquest dilluns. El document servirà per regular el funcionament i l’organització dels diferents òrgans municipals, entre els quals hi ha el propi ple. Es tracta d’una demanda històrica dels diferents grups municipals, atès que fins ara l’Ajuntament es regia per una norma genèrica, el Reglament d’Organització i Funcionament (ROF) de les entitats locals.

Segons fonts municipals, el ROM entra ara en el període d’exposició pública per a les al·legacions. Un cop valorades en un plenari, el reglament entrarà en vigor durant els primers mesos del 2021.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".