Dissabte, 27 febrer 2021
6.8 C
Lloret de Mar

El ple de Lloret se suma al clam del món local per fer front a la crisi del coronavirus

S'ha adherit a un manifest, que recull un seguit de demandes econòmiques.

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

L’Ajuntament de Lloret se suma al clam del món local per fer front comú davant la crisi pel coronavirus. A través d’un manifest -que impulsen l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya-, al qual s’hi estan afegint ajuntaments d’arreu del territori. El consistori lloretenc s’hi ha adherit per unanimitat, tot just en començar el primer ple telemàtic (i ordinari) celebrat aquest dijous, 9 d’abril.

Prime ple telemàtic a Lloret (font Nova Ràdio Lloret).

Els principals reclams del manifest són de caire econòmic. Demanen poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària; i anul·lar totes les mesures que encara queden de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració (LRSAL), perquè es considera que limiten l’autonomia local. També es demana garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per aquest 2020 i poder-les ampliar per a les noves necessitats que generarà la crisi. El manifest assenyala la possibilitat de contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per donar resposta als nous usuaris de serveis socials, i redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027.

Igualment, es demanen recursos i ajuts per emparar les famílies, persones i col·lectius més vulnerables per garantir una sortida real en aquest context de crisi. El manifest també remarca que cal crear les condicions idònies perquè els autònoms, les petites i mitjanes empreses i el teixit productiu en general pugui recuperar-se ràpidament amb els menors costos. Per aconseguir-ho, el text reclama una millor coordinació, així com disposar d’instruments efectius per donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant aquesta crisi. I al mateix temps reclama el confinament estricte de la població.

Aquest ha estat un dels punts més destacats d’aquest dijous, en què s’ha donat compte del canvi dels quatre regidors socialistes com a no adscrits. Cristian Fernández, Lara Torres, Arantxa Jiménez i Eduardo López van deixar el partit durant el mes de març per les discrepàncies internes amb el portaveu a Lloret, Francisco Pastor. Durant el ple, part de l’oposició ha demanat com queda la composició de l’equip de govern arran d’aquest canvi. La resposta de l’alcalde i altres representants ha estat que ara toca gestionar la crisi pel coronavirus i que aquesta situació es tractarà “més endavant”.

Eduardo López, Arantxa Jiménez, Cristian Fernández i Lara Torres en anunciar el passat 11 de març que deixaven el PSC (font: NRLL).

L’altre fet a destacar de la sessió és que ha estat telemàtica. El primer ple (ordinari) de la història de l’Ajuntament de Lloret en fer-se a distància, sense cap dels 21 regidors presents a la sala de plens. Tots han participat de la sessió des de casa seva. Nova Ràdio Lloret ha emès el plenari en directe a través de Facebook Live.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.