Dimecres, 3 març 2021
10 C
Lloret de Mar
Resultats Eleccions 14F

El PSC ha estat la força més votada a Lloret, seguit per ERC, Junts i Vox

A Lloret, el PSC ha obtingut el 28% dels vots, mentre que ERC s'ha quedat amb el 17%, frec a frec amb Junts que no arriba al 17% per poc.

Resultats Eleccions 14F

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

El PSC ha guanyat clarament les eleccions del 14-F a Lloret de Mar. Igual que arreu de Catalunya, els socialistes han estat el partit més votat, però aquí a la vila la diferència amb la segona força, ERC, és molt més alta.

En aquest sentit, el PSC ha obtingut el 28% dels vots, mentre que ERC s’ha quedat amb el 17%, molt a prop de Junts per Catalunya, que no arriba per poc al 17%. La quarta opció més votada ha estat Vox, seguit de C’s, En Comú Podem, PDeCAT, PP i CUP.

Una veïna votant aquest 14F a Lloret
Una veïna votant aquest 14F a Lloret

A la ràdio hem valorat els resultats a la vila amb representants locals dels diferents partits. El portaveu del PSC, Francisco Pastor, està molt content amb els vots que ha rebut la seva formació, 2.555; com diem, un 28%.

En segon lloc, els veïns han triat ERC, que ha rebut el 17% (1.559 vots). El portaveu, Jordi Orobitg, creu que és una bona xifra, tenint en compte diferents factors, com el desgast que han tingut en el Govern de la Generalitat.

Molt a prop, com a tercera força, hi ha Junts per Catalunya, que no arriba al 17%, amb 1.541 vots. Maria Antònia Batlle, que serà diputada d’aquesta formació, creu que és un molt bon resultat.

Vox se situa en el quart lloc, amb 1.114 vots, el 12%. A distància, hi ha Ciutadans, que obté el 7% dels vots (638 en nombres absoluts). Jordi Hernández, portaveu de la formació taronja, reconeix que han patit una forta davallada, tant en l’àmbit local com general, i hauran de fer autocrítica.

La setena força més votada ha estat En Comú Podem, amb el 5% dels vots (493 vots absoluts). Un membre del partit, Frederic Guich, reconeix que és un resultat baix, però creu que això referma que en l’àmbit local hi ha dos regidors molt potents que a les eleccions municipals aconsegueixen triplicar els resultats.

El PDeCAT, liderat per l’alcalde, Jaume Dulsat, no ha arribat al 5%, amb 428 vots. Dulsat reconeix que és un molt mal resultat i que, aquí a Lloret, esperaven obtenir molt més suport.  

A la cua, hi ha el PP, amb un 3% dels vots a Lloret, que es tradueixen en 316 vots absoluts; i la CUP, que frega el 3% amb 270 vots.

Una membre d'una mesa preparant-se per posar l'EPI
Una membre d’una mesa preparant-se per posar l’EPI

Aquestes han estat les primeres eleccions celebrades a Catalunya en plena pandèmia. Això ha obligat a activar una sèrie de protocols que, segons l’alcalde, a Lloret de Mar han tingut un resultat molt positiu.

L’altra dada destacada del 14F és la baixa participació que hi ha hagut. Seguint la tònica d’arreu de Catalunya, a Lloret aquest diumenge ha votat només el 46% del cens, que es tradueix en 9.343 vots, segons el web del Parlament. La participació cau fins a 29 punts per sota dels comicis anteriors. L’abstenció, per tant, ha estat del 55%. Tots els partits han coincidit en destacat que, malgrat la complicació del moment, cal fer autocrítica i analitzar per què la ciutadania no s’ha mobilitzat més per participar a les eleccions.

A més, hi ha hagut 81 vots en blanc i 191 vots nuls.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.