Divendres, 22 gener 2021
9.7 C
Lloret de Mar
Alumnes entrant a l'institut Sant Quirze, aquest matí

El retorn a les aules es fa amb total seguretat, segons el regidor d’Educació

Avui han tornat a obrir escoles i instituts. L'Ajuntament en fa una valoració positiva i recorda que les dades avalen que els centres educatius són un espai segur.

Alumnes entrant a l'institut Sant Quirze, aquest matí

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

Avui s’han reprès les classes a les escoles i instituts de Lloret de Mar després de les festes nadalenques. Així doncs, els alumnes han tornat a omplir les classes a primera hora. Una bona notícia per al regidor d’Educació, Albert Ferràndez, que creu que les dades demostres que els centres educatius són un espai segur i no són un focus de transmissió del coronavirus.

“L’educació és un dels pilars fonamentals, per no dir el pilar fonamental, de l’estat del benestar i, per tant, no ens podem permetre tenir les escoles tancades”

Albert Ferràndez

A Lloret, al llarg dels tres primers mesos del curs es van confinar uns 45 grups i es van fer unes 1.200 PCR; xifres que, segons el regidor, “van en la línia de la resta del país”. Arreu de Catalunya, durant el primer trimestre, només 1 de cada 5 alumnes i 1 de cada 10 docents van haver de passar un confinament.

La tornada a l'escola l'11 de gener del 2021
El retorn a les aules, al Rocagrossa, aquest matí

Recordem que en un principi, l’inici del segon trimestre estava marcat el 8 de gener, però ja abans de festes la Generalitat va decidir posposar-lo tres dies per separar la data de les festes nadalenques.

El retorn coincideix amb una onada de fred que obliga els alumnes a portar roba d’abric, ja que les aules s’han de seguir ventilant al llarg del dia. Les classes d’infantil, primària i secundària es fan 100% presencials, mentre que a Batxillerat i els estudis superiors es combina l’educació presencial amb la telemàtica, tal com ja s’estava fent les últimes setmanes del primer trimestre.

Tot i que el Govern català ha defensat en tot moment el retorn a les aules, hi ha hagut certa polèmica entre els experts de diferents àmbits. Un grup de científics –entre els quals hi ha l’epidemiòleg Oriol Mitjà, elmatemàtic Salvador Macip i el biòleg cel·lular Álex Arenas– van publicar un comunicat en què demanaven als Departaments de Salut i Educació que s’ajornés el reinici de l’activitat educativa presencial a Catalunya perquè els infants i joves de 2 a 16 anys tenen més probabilitats de portar el virus a la llar. Per contra, des de la Societat Catalana de Pediatria es demanava que el curs escolar seguís de manera presencial perquè la transmissió és molt més alta dins del nucli familiar que dins de les aules.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".