Dimecres, 3 març 2021
10 C
Lloret de Mar
Institut Rocagrossa

El Rocagrossa, primer institut gironí escollit per ser centre Magnet

L’objectiu d'aquest ambiciós projecte és que l’institut faci lligam amb una institució de renom de qualsevol punt de Catalunya per sumar sinergies.

Institut Rocagrossa

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

El Rocagrossa serà centre Magnet. L’institut lloretenc és el primer centre de secundària de les comarques gironines que formarà part d’aquest ambiciós projecte i, a més, és l’únic centre escollit aquest curs en tota la demarcació.

El projecte Magnet el promouen, principalment, el Departament d’Educació de la Generalitat i la Fundació Jaume Bofill. El director del Rocagrossa, Quique Molina, explica que l’objectiu és que l’institut faci lligam amb una institució de renom de qualsevol punt de Catalunya.

“En aquesta aliança es busca una col·laboració en què el centre s’enforteix, busca noves maneres de treballar dins de les aules i aprendre d’aquesta institució; i la institució s’enriqueix amb dinàmiques i activitats pròpies del centre”

Quique Molina

A l’hora d’escollir el Rocagrossa per ser centre Magnet s’ha tingut en compte la diversitat cultural de l’institut i de Lloret en general. De fet, Quique Molina assegura que els beneficis seran també per al municipi.

“No només és un projecte que influirà en el nostre centre, sinó que també intervindrà una mica en l’educació de tota la població i es busca poder atendre i evitar la segregació escolar que pugui haver-hi en una població”

Quique Molina

El projecte té una durada de tres anys, en què la Fundació Bofill formarà, com a mínim, un 70% del professorat i farà un assessorament. Després, l’aliança amb la institució es podrà mantenir tot el temps que es vulgui. El proper pas, ara, és que el Rocagrossa busqui quina és la institució que més s’adequa a les seves necessitats i, després, caldrà dissenyar les accions conjuntes.

Per tot plegat, el Rocagrossa comptarà amb el suport de l’Ajuntament, que en fa una valoració molt bona, segons el regidor d’Educació, Albert Ferràndez.

“Estem molt contents, això és un projecte que va en la línia del nou paradigma educatiu, de teixir xarxes de col·laboració público-privada, amb grans institucions i amb petites i mitjanes empreses”

Albert Ferràndez

En el projecte Magnet també hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB. La candidatura del centre lloretenc ha comptat amb el suport de la inspecció educativa, els Serveis Territorials de Girona i l’Ajuntament de Lloret.

L’adhesió al projecte Magnet se suma a l’entrada del Rocagrossa al Projecte de Qualitat i Millora Contínua del departament d’Educació. En aquest cas, l’objectiu és que en el termini de tres o quatre anys el centre pugui obtenir una ISO, un certificat de qualitat que demostri que al centre s’estan fent les coses de manera correcta.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.