11.6 C
Lloret de Mar
Elizabeth Keegan, al centre, a la fira de Berlín

El turisme alemany mostra un major interès per productes com l’actiu i el cultural

Així s'ha copsat a la fira ITB de Berlín, on Lloret Turisme ha estat present com cada any.

Elizabeth Keegan, al centre, a la fira de Berlín

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha promocionat la seva oferta al mercat alemany, amb una aposta per la natura i la cultura de la destinació. Ho ha fet a través de Lloret Turisme, participant en la fira ITB de Berlín, un dels esdeveniments turístics de referència a Europa, que Lloret no es perd mai.

Una de les principals conclusions que s’ha pogut obtenir és el canvi de tendència en el comportament del mercat alemany, tot i que afecta poc a Lloret de Mar, segons la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan. Tal com s’ha copsat a la fira de Berlín, el visitant alemany, que havia estat un públic estacional estiuenc, ara mostra un major interès per productes com l’actiu i el cultural. Això ha provocat que presenti menys estacionalitat i que hagi augmentat la mitjana d’edat dels turistes que es desplacen fins a Lloret.

Segons Lloret Turisme, en l’últim any, en xifres absolutes, s’ha reduït el nombre de visitants d’Alemanya però la seva satisfacció amb l’oferta de la vila ha augmentat més de 10 punts.

La fira de Berlín és una cita ineludible per a Lloret Turisme, perquè permet reunir-se amb operadors de rellevància alemanys i d’altres països d’Europa Central.

El mercat alemany continua sent un dels principals punts emissors de turistes a Lloret. En concret, és el quart, per darrere del nacional, el francès i el britànic. L’any passat, la destinació va rebre més de 66.500 viatgers alemanys, un 5% del total.

D’altra banda, Lloret Turisme ha organitzat aquest matí una xerrada adreçada a tot tipus d’establiments que estiguin vinculats a l’alimentació i que estiguin interessats en saber quins són els passos que han de seguir per acreditar que serveixen aliments sense gluten als seus clients.

L’acció s’emmarca en la voluntat de Lloret de convertir-se en una destinació saludable, tal com remarca Elizabeth Keegan. El conveni entre l’Ajuntament i l’Associació de Celíacs de Catalunya s’emmarca en un projecte impulsat fa dos anys amb la Fundació Alícia per crear una estratègia d’impuls del sector de la gastronomia de Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist