Dilluns, 25 gener 2021
6.1 C
Lloret de Mar
Missa de la Festa del Traginer 2020 (NRLL)

El veïnat de les Alegries farà la missa del Traginer sense festa

Serà aquest diumenge al migdia a la mateixa ermita. La missa, que es fa cada any, és en honor als difunts.

Missa de la Festa del Traginer 2020 (NRLL)

Darreres Notícies

Consulta l’ordre del dia del ple ordinari del dilluns 25 de gener (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 25 de gener de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

El veïnat de les Alegries ha suspès la Festa del Traginer, que s’hauria hagut de celebrar aquest diumenge, però sí que farà una missa. Serà a les dotze del migdia i l’oficiarà mossèn Martirià Brugada.

Ho ha confirmat una membre del veïnat, Montse Xirgu, que remarca que aquest any la cerimònia té més sentit que mai, ja que és una missa en honor als difunts de la vila.

“Aquesta missa sempre ha estat oferta als difunts de la vila i aquest any, malauradament, agafa més força perquè són moltes les pèrdues que hem tingut”

Montse Xirgu

Recordem que cada segon diumenge de l’any l’ermita de les Alegries acull la celebració de la Festa del Traginer, amb un seguit d’activitats al llarg del matí que culminen amb la representació de la llegenda.

Representació de la llegenda del Traginer 2020
Representació de la llegenda del Traginer 2020 (NRLL)

Una història protagonitzada per un traginer que veu com se celebra una missa a les Alegries, quan feia segles que l’ermita estava tancada. El final es revela cada any a la Festa, que aquest cop s’ha hagut de suspendre, però que el veïnat espera poder recuperar el 2022.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.