22.9 C
Lloret de Mar
Agafant cafès per emportar (PDePà

Els restauradors celebren que se’ls inclogui a la campanya ‘Compra a Lloret’

El sector està pendent que el Procicat decideixi avui dijous si pot tornar a obrir amb restriccions o si ha de seguir tancat uns dies més.

Agafant cafès per emportar (PDePà

Darreres Notícies

Els restauradors de Lloret asseguren que estan passant moments realment molt complicats amb el tancament imposat per la Generalitat com a mesura per combatre la pandèmia de la Covid-19. Per això celebren que l’Ajuntament els hagi inclòs a la campanya Compra a Lloret.

- Publicitat -

I és que el Consistori ha decidit que amb la targeta Lloret Comerç es pugui fer despesa també als bars i restaurants que s’hi adhereixin. Recordem que aquesta targeta pretén fomentar les despeses als establiments locals i està subvencionada per l’Ajuntament, de manera que els veïns paguen 30 euros i en poden gastar 50; o bé en paguen 20 i poden gastar-ne 30. Cada ciutadà en pot comprar fins a quatre i la despesa de cada targeta es pot fer en diferents establiments adherits fins al 15 de gener. Podeu consultar la llista d’establiments adherits clicant aquí.

El president de l’associació de bars, restaurants i cafeteries, Nino Gómez, assenyala que qualsevol ajuda és molt bona.

“Tota ajuda que tinguem tanT si és directa com indirecta en aquests moments és  benvinguda, i aquesta n’és una de molt bona i de molt positiva”

Nino Gómez

I és que en un primer moment el sector va quedar exclòs de la campanya perquè durant el confinament va tenir la possibilitat de seguir treballant amb el servei a domicili, però amb els locals tancats –tant a la primavera com ara- Nino Gómez assegura que han reduït moltíssim l’activitat i fins i tot hi ha locals que han preferit tancar perquè el servei de recollida o a domicili no els sortia a compte.

delivery take away 4
Menjar preparat per portar a casa (Studio 66)

Sobre el tancament del sector, el Procicat (Protecció Civil de Catalunya) ha de decidir avui dijous si permet que tornin a obrir amb restriccions o si han de seguir tancats uns dies més. Per a Nino Gómez, el tancament absolut és una mesura massa dràstica i critica de manera contundent que s’està matant el sector.  

“Fer aquest tancament tan i tan i tan rigorós a fi i efecte de, més que matar una pandèmia, matar un sector, pensem que és una mica agosarat”

Nino Gómez

En aquest sentit, considera que caldria un control i inspeccions més severes per decidir quins locals poden obrir i quins no, en lloc de posar-los a tots en el mateix sac.

Igual de contundent i crític és el representant dels restauradors a Lloret amb les ajudes que s’han donat aquesta setmana als autònoms. El Govern català ha destinat 20 milions d’euros en ajudes de 2.000 euros; una quantitat que només beneficiarà a 10.000 dels 500.000 autònoms que hi ha a Catalunya. Per fer això, diu Nino Gómez, “millor no fer res”.

“Si hi ha més de 500.000 autònoms i vols donar una ajuda de 2.000 euros per a autònom, o destines 100 milions d’euros en ajudes per a autònoms o no facis res”

Nino Gómez

Aquí a Lloret, l’associació va rebre moltes trucades d’agremiats demanant suport i, arran del col·lapse del sistema, menys d’un 5% han aconseguit sol·licitar l’ajuda.

Demà al matí, l’associació de bars, restaurants i cafeteries de Lloret es reunirà aquí a la vila amb PIMEC per decidir quines accions poden emprendre. Tot i així, avui caldrà estar molt atents al que decideixi el Procicat sobre la possible reobertura del sector.

spot_img

El + Vist