24.6 C
Lloret de Mar
Els turistes, esperant el bus que els ha de portar de Lloret a Bèlgica, aquest dijous (ACN).

Els turistes belgues allotjats a Lloret tornen a casa, a causa dels casos de Covid

Davant d’aquesta situació, el Gremi d’Hostaleria de Lloret es mostra “preocupat” perquè aquesta decisió no generi un efecte rebot i hi hagi més cancel·lacions de grups, com està passant en alguns casos.

Els turistes, esperant el bus que els ha de portar de Lloret a Bèlgica, aquest dijous (ACN).

Darreres Notícies

Els turistes belgues allotjats a Lloret i en altres punts del litoral tornen a casa seva, a causa dels casos detectats de Covid-19. Segons els hotelers de la destinació, del grup de 300 joves de Bèlgica que havien vingut de vacances a diferents punts de la costa catalana, 15 estaven allotjats aquí i, d’aquests, 6 van donar positiu en el test.

Van estar confinats a l’hotel, fins que se’ls ha retornat a casa seva. Això ha estat aquest dijous, en dos autocars: un amb els que han donat positiu i l’altre, amb la resta.

Un grup de joves amb maletes al passeig de Lloret.
Un grup de joves, aquest dijous, 8 de juliol, amb maletes al passeig de Lloret (ACN).

Segons fonts del sector, en tot moment s’han seguit els protocols pertinents. Quan es detecta algun positiu en un turista, se’l confina a l’habitació i Salut en fa seguiment, fins que el client és repatriat o bé se’l trasllada a un hotel refugi. De moment, el més proper és a Girona però se n’estan buscant de nous arreu de Catalunya.

Davant d’aquesta situació, el Gremi d’Hostaleria de Lloret es mostra “preocupat” perquè aquesta decisió no generi un efecte rebot i hi hagi més cancel·lacions de grups, com està passant en alguns casos. Enric Dotras, president del sector, conclou que “aquesta notícia no ajuda, però som un destí segur que compleix la normativa”.

El cas que afecta la Costa Brava i el Maresme s’ha conegut aquest dijous després que diversos mitjans belgues se’n fessin ressò. El gremi d’hostaleria de Lloret reclama de nou al govern vacunació massiva per als empleats del sector turístic.

spot_img

El + Vist