Divendres, 22 gener 2021
14.2 C
Lloret de Mar
Un dels carrers del nucli antic

Es posa en marxa un pla per reactivar el nucli urbà de Lloret de Mar

El principal objectiu és que el centre tingui més dinamisme, amb una millora de l’espai públic que provoqui la presència de més residents.

Un dels carrers del nucli antic

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

L’Ajuntament de Lloret posa en marxa un pla per reactivar el nucli urbà. El principal objectiu és que el centre tingui més dinamisme, amb una millora de l’espai públic que provoqui la presència de més residents. L’espai on es vol actuar, tant aquest any com el 2022, va des de la plaça París en direcció a la platja.

Avui han començarat les obres del primer tram, al carrer Oliva, i posteriorment s’actuarà al carrer del Camí de les Cabres. S’hi renovarà el clavegueram, la llum, l’aigua i el paviment. Albert Ferrández, un dels regidors del nucli urbà, assenyala que “no és només un tema estètic, sinó que és posar al dia els diferents serveis, com els subministraments”.

Obres al carrer Oliva (Policia Local)

Una altra de les actuacions per revitalitzar el centre serà l’enderroc de l’Espai La Fàbrica, per crear-hi una plaça pública. A més, el consistori vol comprar un edifici per situar-hi el jutjat de pau i altres dependències municipals.

Escales de l’espai La Fàbrica (Quimi Puig, El Punt Avui)

A banda de la renovació integral dels carrers, l’Ajuntament també vol embellir algunes zones amb murals en cinc grups d’escales. Amb aquesta millora estètica, es vol facilitar el moviment de les persones, l’obertura de negocis i l’augment de la seguretat. A més, s’organitzarà un festival d’art urbà, que permetria crear un nou itinerari turístic i ajudaria a conservar el paisatge urbà.

Albert Robert, l’altre regidor delegat del nucli urbà, exposa que una de les finalitats és retornar la vida al nucli antic. Conclou que “cal revertir-ho, és necessari per casc antic”.

La millora del centre rebrà l’impuls del pla operatiu. La Generalitat i la Diputació de Girona hi aportaran un total de 900.000 euros entre aquest 2021 i el 2022, mentre que l’Ajuntament hi aportarà 600.000 euros en dues anualitats.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".