Lloret presenta avui el calendari interreligiós del 2021: un calendari que recull les festivitats i dates assenyalades de les diferents religions que conviuen al municipi, com són la catòlica, l’evangèlica, l’ortodoxa, l’hinduisme, el judaisme, l’islam i del sikhisme.
A més, també s’hi detalla el dia principal de pregària i s’hi inclou un mapa de la vila amb la ubicació dels diferents centres de culte (la parròquia de Sant Romà, l’ermita de Sant Quirze, les tres mesquites, la gurdwara i la seu de l’església evangèlica de Filadèlfia).

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, destaca la importància d’aquest calendari i assenyala que hi ha centres de culte sovint “desconeguts” a Lloret.
Lloret de Mar compta amb més de 90 nacionalitats diferents. Dels 38.752 habitants censats actualment, els més presents -a dia d’avui- són de l’Estat Espanyol amb 24.744 empadronats, la russa amb 1.945, l’índia amb 1.331, la romanesa amb 1.207, la marroquina amb 1.125 i la búlgara amb 721.
Cal destacar que la presentació del calendari interreligiós es farà aquest dimecres de manera virtual, amb un vídeo amb la participació de persones de diferents religions de Lloret de Mar.
El vídeo es penjarà avui en les xarxes socials de l’Ajuntament, mentre que el calendari interreligiós es pot consultar de forma virtual – i això és una novetat- des del web de l’Ajuntament, o es pot demanar en format paper a les dependències municipals.
El calendari interreligiós de Lloret s’edita des de fa sis anys i en el seu moment va ser el primer de tot Catalunya en l’àmbit local.