17.1 C
Lloret de Mar

Fitur obre portes amb 67.000 metres quadrats d’exposició, distribuïts en 9 pavellons

Els representants lloretencs tenen per davant llargs dies de molta feina i reunions a Fitur, que s'allarga fins diumenge a Madrid.

Darreres Notícies

Avui, a les deu del matí, ha obert portes FITUR, la fira de turisme de Madrid. Com és habitual, hi ha una àmplia representació lloretenca, amb membres de l’Ajuntament i diversos empresaris. Són els portaveus de cadenes com Evenia, HTOP, Guitart, així com de l’hotel Monterrey, del Marsol o Garbí, o de l’agència Traveltec, entre d’altres.

A la delegació lloretenca, hi ha cada any el president del Gremi d’Hotelers, Enric Dotras. Reconeix que les fires de turisme han canviat molt en els últims anys, però argumenta que FITUR segueix sent una cita fixa en el calendari per poder-se trobar cara a cara amb potencials clients.

Per tant, els propers dies seran intensos per als representants de la destinació, que tenen bones sensacions per aquest 2019. Enric Dotras apunta que el 2018 va ser una bona temporada i que la gran quantitat de reformes que estan fent diversos hotels fa que les percepcions siguin positives per a la propera.

El representant dels hotelers lloretencs reconeix que el Brexit genera incertesa en el sector turístic, però recorda que una de les peculiaritats de Lloret és que treballa amb molts mercats diferents.

La nova edició de la fira de turisme de Madrid compta amb un creixement del 8,3% i una presència internacional que representa més de la meitat de la quota de participació. FITUR comença avui i s’allarga fins el dia 27, amb més de 67.000 metres quadrats d’exposició, distribuïts en un total de 9 pavellons.

Els organitzadors esperen superar les bones dades d’assistència de l’any passat, amb 251.000 visitants. Les xifres d’enguany són les següents: 886 expositors, i més de 10.000 empreses que provenen de 165 països i regions.

Aquest 2019, la sostenibilitat, l’especialització i l’avanç tecnològic -que marquen la transformació del sector del turisme- es presenten com a fil conductor d’una oferta d’elevada qualificació. Una oferta orientada a la millora de la gestió turística, del contacte professional, de la promoció de les destinacions i de l’experiència del viatger.

Tot això, a FITUR, una de les fires de referència del sector a Europa i líder a l’Amèrica Llatina, que arriba a principis de l’any per poder definir les estratègies del 2019.

spot_img

El + Vist