20.3 C
Lloret de Mar

Hologrames de participants en 3D, novetat al Congrés Mundial de Turisme Esportiu

Serà el primer esdeveniment a Catalunya que utilitzarà aquesta tecnologia presentada al Mobile World Congress.

-

Aquest dilluns s’ha presentat en un acte doble a Lloret i a Barcelona el primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu, previst a finals de novembre a la destinació. L’esdeveniment, posposat a causa de la pandèmia, tindrà lloc els propers 25 i 26 de novembre al Palau de Congressos Olimpic. Un esdeveniment que s’espera que sigui “un punt d’inflexió” per aquest sector i el de congressos a Lloret, segons l’alcalde Jaume Dulsat.

L’objectiu d’aquest congrés és analitzar la relació entre turisme esportiu i desenvolupament sostenible, així com la diversificació, la diferenciació i també la desestacionalització. Per fer-ho, comptarà amb una 60a de ponents provinents de diferents països com Estats Units, Canadà, França, Gales o Irlanda del Nord.

L'alcalde Dulsat, amb representants de l'Agència Catalana de Turisme i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, en la presentació del Congrés Mundial de Turisme Esportiu, avui a Lloret.
L’alcalde Dulsat, amb representants de l’Agència Catalana de Turisme i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, en la presentació del Congrés Mundial de Turisme Esportiu, avui a Lloret.

Una de les novetats és la incorporació d’hologrames per a ponents que no seran a Lloret de Mar presencialment. Serà el primer esdeveniment a Catalunya que utilitzarà aquesta tecnologia presentada al Mobile World Congress, segons destaca Narcís Ferrer, director de l’Agència Catalana de Turisme.

La presentació del congrés s’ha fet aquest dilluns amb un acte doble. Primer, a Lloret de Mar, i tot seguit a les instal·lacions del Futbol Club Barcelona. Allà, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, assenyala “la potencialitat de l’esport en la promoció d’un turisme responsable i sostenible”.

Joan Laporta, en la presentació del congrés, avui a les instal·lacions del Barça, amb Joan Gaspart assegut.
Joan Laporta, en la presentació del congrés, avui a les instal·lacions del Barça, amb Joan Gaspart assegut.

El congrés l’organitzen conjuntament la Generalitat i l’Organització Mundial del Turisme. El secretari general és Zurab Pololikashvili, qui destaca que és “el primer cop que es fa un esdeveniment d’aquest nivell”.

Les inscripcions del congrés mundial del turisme esportiu obriran la setmana que ve. Però a hores d’ara ja hi ha 400 persones preinscrites. Participaran d’un congrés que s’ha allargarà dos dies amb tot tipus de conferències i esdeveniments temàtics, que es podran seguir presencialment o bé a distància.

- Publicitat -