Dijous, 28 gener 2021
12.6 C
Lloret de Mar
Prenent la temperatura a un nen (Manu Padilla Foto)

La Federació Catalana de Futbol reclama que tornin les competicions amateurs

Prenent la temperatura a un nen (Manu Padilla Foto)

Darreres Notícies

Nou brot amb 9 casos positius de Covid a l’Hospital Sociosanitari de Lloret

A la resta de treballadors i usuaris també se'ls ha fet la PCR i han sortit negatives. El primer positiu es va detectar diumenge passat.

L’exalcalde Romà Codina dona suport a Junts per Catalunya i, en concret, a Maria Antònia Batlle

Codina remarca de Junts el seu horitzó nacional -la independència-, i el model de país i de gestió que proposa.

Bustek Films i l’Ajuntament rodaran un videoclip contra les agressions sexuals

Fan una crida per trobar homes d'entre 30 i 50 anys que vulguin col·laborar amb el projecte, que és sense ànim de lucre i té l'objectiu de conscienciar, sobretot, el jovent.

Comencen els treballs de neteja de la finca dels apartaments Bravapark de Fenals

Els treballs consisteixen en la neteja i adequació de tota la finca i el tancament de les parts de la planta baixa per evitar que pugui entrar ningú a l'edifici.

Albert Vinyals: “Ens hem de prendre el consum com un acte polític. Si vull botigues al poble, he de comprar al poble”

És una de les conclusions d'una enquesta d'Escodi, que es presentarà avui (15:00) en un webinar obert a tothom a través de la Plataforma Zoom.

La Federació Catalana de Futbol defensa que la tornada a les competicions és segura. L’òrgan ha presentat un informe detallat en què proposa l’aixecament de les restriccions en l’esport federat davant de la baixa taxa de suspensions per positius. Entre les mesures més destacades hi ha jugar sense públic en els partits amb futbolistes majors de 16 anys i l’ús limitat dels vestidors, en funció de la distància del desplaçament de l’equip visitant.

Entre les principals conclusions d’aquest estudi, hi ha la baixa taxa de partits ajornats per positius o contactes amb positius, que se situa al voltant del 5,5% després de més de 17.500 partits des de l’1 de juliol. A més, tampoc consta cap brot derivat directament de la pràctica del futbol o del futbol sala en cap club.

Un altre dels punts que assenyala la Federació és que la prohibició de disputar competicions oficials no ha contribuït a reduir els desplaçaments ni a desconcentrar persones que no conviuen habitualment juntes. A més, destaca que l’impacte econòmic de l’aturada de l’activitat federada serà molt negativa per als clubs.

Jordi Bonet, directiu de la Federació Catalana de futbol, explica que estan preparats per si aquest cap de setmana s’aixeca la suspensió de les lligues. A més, defensa que si en competicions superiors es pot jugar i, fins i tot, es permet la presència de públic, també s’haurien de reactivar els partits dels equips de base.

Un dels aspectes que ha generat més polèmica amb la suspensió de les lligues és el pagament de la mutualitat federativa que moltes famílies ja han abonat a la mateixa Federació. Jordi Bonet explica que per 75 euros de mitjana a l’any, els jugadors queden coberts totalment en cas d’accidents o lesions en entrenaments i partits.

Diversos tècnics de categories amateurs han valorat el període de suspensió de lligues i els protocols establerts. Des del Club de Futbol Lloret, l’entrenador, Albert Batllosera, troba a faltar informes més concrets en què es detalli el futur de la competició segons les afectacions que es vagin produint.

Més valoracions d’entrenadors de futbol. Edu Urdiales, que durant moltes temporades va estar al capdavant del Club de Futbol Lloret, ara al Tossa de Segona Catalana, creu que tornar a les competicions a porta tancada seria segur. A més, destaca que les entitats estan fent un bon treball amb els protocols de prevenció.

Un altre exentrenador de l’entitat lloretenca, Òscar Prieto, ara al Farners de la Segona Catalana, explica que és complicat mantenir actius als jugadors en aquest temps sense lligues, però que intenten mantenir un bon ritme amb entrenaments divertits i competitius.

La Federació Catalana de Futbol desconeix encara si aquest cap de setmana es podran reprendre les lligues amateurs i de base. De moment, ha traslladat l’informe a la Secretaria General de l’Esport per tal que es pugui estudiar i treballar de manera conjunta amb l’objectiu de constatar que el futbol i el futbol sala català garanteixen una pràctica esportiva segura.

- Publicitat -

El + Vist

Jordi Martí i Xavi Tibau participen del Rally Lloret amb la fita de pujar al podi

Jordi Martí explica que han fet diverses millores tècniques en el cotxe i que estan "amb moltes ganes" de competir, després d’un any complicat pels esdeveniments del motor, a causa de la pandèmia.

L’Ajuntament redactarà un pla d’actuació per reduir la bretxa digital en la gent gran

S'ha aprovat per unanimitat una moció del PSC que preveu la redacció d'aquest pla d'actuació i també que es treballi per aconseguir una xarxa wifi gratuïta a tot el municipi.

A presó la parella detinguda a Saragossa per la mort d’una nena de dos anys

La parella, que té tres fills més en comú, havia residit a Lloret de Mar, on se'ls va retirar temporalment la custòdia dels menors.