Dimecres, 3 març 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Representants del sindicat amb el president Torra

La PAH i l’Ajuntament celebren la nova llei que regula el preu dels lloguers

De moment, Lloret de Mar no és un dels seixanta municipis on s’aplica de manera immediata la normativa, però s’hi podria incloure per ple.

Representants del sindicat amb el president Torra

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Ajuntament veuen amb bons ulls la nova llei que regula el preu dels lloguers i que s’ha aprovat recentment al Parlament de Catalunya. De moment, Lloret de Mar no és un dels seixanta municipis on s’aplica de manera immediata la normativa, però s’hi podria incloure per ple.

Des de la PAH de Lloret, Enric Bonmatí, celebra que el Parlament hagi aprovat una llei que ha de posar fi als lloguers abusius que cada cop són més elevats i n’hi ha més. La mesura arriba després que el Sindicat de Llogaters, ERC, els comuns i la CUP arribessin a un acord “in extremis” amb Junts per Catalunya. L’acord final marca que la limitació del preu no s’aplicarà als petits propietaris que tinguin uns ingressos inferiors als 2.000 euros mensuals, incloent el lloguer. En aquest sentit, Enric Bonmatí envia un missatge de tranquil·litat als petits propietaris i recorda que la llei afecta, especialment, els grans tenidors.

El representant de la PAH a Lloret ha recordat que al municipi hi ha actualment 115 habitatges buits que són propietat de grans tenidors. I reclama a l’Ajuntament que recuperi aquests pisos i els destini a habitatge social. Precisament, la regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, assegura que ja treballen en aquesta línia.

Pel que fa a la llei que regula el preu del lloguer, la regidora ha explicat que Lloret de Mar no està inclòs a la llista de municipis on s’aplica de manera directa, però matisa que el ple podria decidir incloure’l, sempre i quan els tècnics municipals determinin que la ciutat compleix els requisits que marca la normativa. Jennifer Pérez creu que és una bona llei, que ajudarà a frenar els lloguers abusius.

Cal tenir en compte que, malgrat que el Parlament de Catalunya ha aprovat la llei, el Tribunal Constitucional s’albira com l’últim escull perquè prosperi. Recordem que a instàncies del Partit Popular i de C’s, el primer esborrany de la llei va ser dut al Consell de Garanties Estatutàries, l’òrgan consultiu del Parlament que elabora informes sobre la possible inconstitucionalitat dels textos presentats.

Segons els lletrats del Parlament, la llei podria envair competències de l’Estat i ser declarada, per tant, inconstitucional. Caldrà veure si algun partit polític presenta recurs i en cas afirmatiu, què acaba decidint el Constitucional.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica