Dilluns, 18 gener 2021
7.9 C
Lloret de Mar
Un Habitatge d'Ús Turístic (Airbnb)

La Plataforma d’habitatges d’ús turístic vol que no es limitin el nombre de llicències permeses

L'Ajuntament recorda que el pla especial limita el nombre d'HUT per garantir la bona convivència al municipi, ja que n'hi havia un excés, i creu que ampliar el topall requereix un ampli estudi de la situació.

Un Habitatge d'Ús Turístic (Airbnb)

Darreres Notícies

La Policia Local de Lloret investiga una festa il·legal amb més de 40 persones

Només es van poder identificar 16 dels assistents i cap és veí de Lloret. Per tant, se'ls ha obert un expedient per saltar-se el confinament i per incomplir les mesures de la Covid.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Obert el període per sol·licitar una beca per a estudis superiors

Els ajuts van dels 300 als 1.000 euros, en funció de la distància amb el centre d’estudis.

Les jornades de portes obertes a escoles i instituts es podran fer presencialment

El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, creu que és molt bona notícia, tot i que matisa que s’hauran de complir una sèrie de mesures per evitar contagis de la Covid-19.

Bustek Films estrena aquesta setmana el curtmetratge ‘No es tu culpa’

La pel·lícula, que es podrà veure dijous als Cinemes Girona de Barcelona, narra la història d'una adolescent que surt per primera vegada de festa amb les seves amigues i pateix una agressió sexual

La Plataforma d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT) de Lloret de Mar demana a l’Ajuntament que permeti obtenir noves llicències a qualsevol punt del municipi. El pla especial que regula els HUT limita el nombre d’allotjaments d’aquest tipus per zones i hi ha alguns espais on ja s’ha arribat al topall.

La plataforma vol que s’eliminin aquests topalls i argumenta que el turisme que s’ha allotjat als seus habitatges ha ajudat a mantenir la temporada turística d’aquest estiu a la destinació.

En els temps complicats que vivim per la crisi del coronavirus, un dels portaveus de l’entitat, Gonçal Pastor, explica que hi ha molts veïns a qui els aniria molt bé poder treure un rendiment econòmic dels seus habitatges i ara mateix no poden. Per això demanen la col·laboració del consisotri.

Des de l’Ajuntament, el regidor d’Acció de Govern, Jordi Sais, matisa que no està prohibit atorgar noves llicències, sinó que el pla especial limita el nombre d’habitatges d’ús turístic perquè n’hi havia un excés a Lloret.

En aquest sentit, el regidor considera que la limitació busca l’equilibri per una bona convivència al municipi. I afegeix que hi ha zones on no s’arriba al límit i s’hi estan atorgant noves llicències. Per això creu que ampliar el nombre d’HUTs permesos en les zones on s’ha arribat al topall necessitaria un ampli estudi de la situació.

La Plataforma d’Habitatges d’Ús Turístic de Lloret de Mar es va constituir fa dos anys i està formada per 19 empreses del sector amb prop d’un miler d’habitatges dels gairebé 3.000 que hi ha a Lloret de Mar. L’entitat es va crear per defensar els interessos del sector i, especialment, per fer front a la limitació d’obtenir noves llicències a Lloret de Mar.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.