Dimarts, 19 gener 2021
11.2 C
Lloret de Mar
Els jardins de Santa Clotilde

La ruta de jardins històrics, impulsada per Lloret, es converteix en Itinerari Cultural Europeu

Ho ha comunicat el Consell d'Europa a l'Ajuntament de Lloret, que va presentar la candidatura a mitjans d'octubre.

Els jardins de Santa Clotilde

Darreres Notícies

Els Mossos alerten d’una onada d’estafes amb les vacunes contra la Covid-19

Les vacunes contra la Covid-19 són gestionades pel Departament de Salut i són gratuïtes.

Es presenta l’oferta formativa del SOM per al primer semestre del 2021

Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, assenyala que la formació està pensada per a gent aturada i també per qui està amb un ERTO.

El CH Lloret rep avui l’Igualada, rival directe per la permanència

El partit es juga aquesta nit, a partir de les 21h, al Pavelló Municipal d’Esports. A porta tancada i es podrà seguir a través d’OK Lliga TV.

El CN Lloret participa en l’Open Internacional de Terrassa amb sis nedadors

Han estat Joel Campmajó, Òscar Garcia, Marialek Márquez, Jaume Pardo, Rut Ruiz i Arnau Carnicero.

El passat agrícola i més desconegut de Lloret de Mar

L'exposició “Lloret, zona agrícola KM 0” neix d’una unió d’esforços entre RALL (l’Associació Recull Rural Artesà de Lloret), l’àrea de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament i l’Arxiu Municipal.

La Ruta Cultural Europea de Jardins Històrics, presentada per Lloret de Mar, ha esdevingut Itinerari Cultural Europeu. Ho ha comunicat el Consell d’Europa a l’Ajuntament de Lloret, que va presentar la candidatura a mitjans d’octubre.

L’alcalde, Jaume Dulsat, creu que és molt positiu per al municipi haver aconseguir la certificació d’Itinerari Cultural Europeu.

“Contents de poder-nos equiparar a grans xarxes culturals europees com són el Camino de Santiago, la Ruta Europea del Patrimoni Jueu o la Ruta Europea de Cementiris”

Jaume Dulsat

El fet de ser Itinerari Cultural Europeu iguala la ruta dissenyada i liderada per a Lloret al Camí de Santiago, la Ruta del Patrimoni Jueu o la dels Cementiris Europeus, segons exposa l’alcalde Dulsat.

presentacio candidatura ruta jardins historics octubre 2020
La presentació de la candidatura de la Ruta Cultural de Jardins Històrics (Ajuntament de Lloret de Mar)

Aquest projecte va néixer a Lloret el 2016, amb la voluntat de marcar un itinerari imaginari entre els diferents jardins que formen part de la xarxa, entre els quals hi ha els lloretencs Jardins de Santa Clotilde, la joia noucentista de la destinació.

Actualment ja hi ha inscrits més de 25 dels jardins més importants del continent, amb la previsió que se’n vagin sumant més. Aquests jardins es troben situats a sis països diferents, entre els quals hi ha l’Alhambra de Granada, els Boboli del Palau Pitti de Florència, els Jardins del Castell Reial de Varsòvia o el de Sintra a Portugal.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".