Dimarts, 1 desembre 2020
13 C
Lloret de Mar
El debat d'avui a Platja d'Aro (Taula Gironina de Turisme)

La Taula Gironina de Turisme reprèn els “Debats 2020”, aturats per la pandèmia

Avui s'està fent una jornada semivirtual amb seu a Platja d'Aro per parlar de "Turisme i Economia".

El debat d'avui a Platja d'Aro (Taula Gironina de Turisme)

Darreres Notícies

La Cursa de Nadal serà virtual i solidària amb la Marató de TV3

El 100% de la recaptació de les inscripcions anirà destinat a la recerca i lluita contra la COVID-19.

El nou reglament de Lloret permetrà la participació directa de veïns i entitats als plens

Aquesta és una de les novetats del Reglament Orgànic Municipal (ROM), aprovat aquest dilluns al ple de l’Ajuntament.

Cinc coreografies de l’acadèmia de ballet Sara Díaz, premiades a l’Argentina

L’escola hi va participar dies enrere, en un certamen que es va fer de manera virtual. Amb més d’un centenar d’escoles de 12 països.

La piscina ha tornat a obrir les portes, amb una oferta especial de Black Friday

Les persones que s’apuntin abans d’aquest divendres tindran gratis el mes de desembre i la matrícula, i només haurà de pagar el mes de gener.

Ple Municipal 30 Novembre 2020

Recupera el debat del plenari corresponent al dilluns 30 de novembre de 2020. A continuació t’oferim l’ordre del dia, punt...

La Taula Gironina de Turisme ha reprès avui els anomenats Debats 2020, que van començar al gener i que es van haver d’aturar al març per la pandèmia. Una iniciativa que va néixer amb la voluntat de debatre els principals reptes de futur del turisme a la província. La jornada d’avui es titula Turisme i economia.

Una jornada que, atesa la situació de pandèmia, es fa de manera semivirtual, amb seu a Platja d’Aro, però que tothom pot seguir en directe a través de les plataformes Zoom o YouTube, on quedarà penjada tota la jornada.

https://www.youtube.com/watch?v=CXMRYKJ3K40&ab_channel=TaulaGironinadeTurisme

La crisi del coronavirus ha obligat a repensar el format, però també a adaptar-ne el contingut. De fet, en el calendari inicial la tercera jornada s’havia de dedicar a l’arquitectura i l’urbanisme, però s’ha prioritzat avançar la d’economia.

La conferència inaugural s’ha titulat Nous temps per a la Costa Brava, i ha anat a càrrec de Joan Cals, catedràtic emèrit del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. La jornada ha seguit amb dues taules rodones: La perspectiva econòmica del turisme a Girona i Anàlisi de les eines de política turística.

Quan acabi tot plegat, arribaran les conclusions, a càrrec de la degana d’Economia de la Universitat de Girona (UdG), Anna Garriga. Jordi Martí explica que precisament un aspecte a remarcar d’aquests debats és que tots compten amb unes conclusions a càrrec de diferents degans de la UdG que es posaran en comú al debat final, que es farà a Lloret.

El president de la Taula Gironina de Turisme, Jordi Martí, recorda que l’objectiu no és tant crear noves línies estratègiques, sinó influir en el pla estratègic de l’Agència Catalana de Turisme. Un pla que a grans trets segueix vigent, tot i que s’haurà de prolongar en el temps. En aquest sentit, Jordi Martí reconeix que a curt termini potser sí que caldrà buscar noves línies d’actuació, però, sigui com sigui, insisteix en què el més important de tot és que la taula pugui influir en aquests plans.

“El que tenim clar és que des de la Taula Gironina de Turisme volem influir en el desenvolupament del pla estratègic de l’Agència Catalana de Turisme”

Jordi Martí

El dos primers Debats 2020, que sí que es van fer quan estaven programats, van servir per analitzar l’oferta turística actual al territori i per tractar la relació del turisme amb el paisatge i el medi ambient. Després del d’avui, quedaran pendents el d’arquitectura i urbanisme a Olot, l’1 de desembre, i la cloenda, el 10 de desembre a Lloret.

taula gironina turisme debats 2020
Un dels debats que es van poder fer (Taula Gironina de Turisme)

Aquestes jornades, que porten per títol El turisme de les comarques gironines, a debat són hereves dels debats Costa Brava, celebrats els anys 1976 i 2004. En aquesta ocasió, però, la intenció és copsar una visió més àmplia de totes les comarques gironines.

SEGUEIX-NOS

5,260SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
13,104FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

Jutgen un acusat per abusar sexualment d’una amiga de la seva filla a Lloret de Mar

Segons l'acusació pública, l'acusat feia tocaments a la víctima quan anava a casa seva, a Lloret de Mar, a visitar la seva amiga.

Maradona va rescatar dos nàufrags durant la seva estada a Lloret als anys 80

Segons publica el Diari de Girona, l'embarcació amb què anava el reconegut futbolista va salvar els dos únics supervivents del naufragi d'una altra barca.

El ‘Cupó Diari’ de l’ONCE reparteix 35.000 euros a Lloret de Mar

Manuel Romero, venedor dels jocs responsables de l’Organització, és qui ha portat la sort a Lloret des del punt de venda ubicat al carrer Sant Pere, número 7.