Dimecres, 24 febrer 2021
10.8 C
Lloret de Mar
Vacunació a la gent gran (Corporació Salut).

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.

Vacunació a la gent gran (Corporació Salut).

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

A partir d’aquest pròxim dimarts equips d’infermeria de les tres àrees bàsiques de salut (ABS) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva iniciaran la vacunació a persones amb gran dependència de l’Alt Maresme i la Selva Marítima. Administraran la vacuna contra la Covid-19 a les persones majors de 80 anys no residents a centres geriàtrics i que tenen reconeguda una gran dependència, fet que implica que hagin de tenir intenses mesures de suport; persones dependents que reben atenció domiciliària i els cuidadors principals d’aquests dos col·lectius.

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per la vacunació als diferents centres d’atenció primària.

En el cas de l’ABS de Calella la vacuna contra la Covid-19 s’administrarà a l’Hotel Summer, espai que es va obrir per poder reforçar l’activitat relacionada amb el coronavirus a la primària. En el cas de la població de Malgrat i Palafolls la vacuna s’administrarà al CAP de Malgrat i al consultori local de Palafolls, mentre que la població de Lloret de Mar rebrà la vacuna al CAP Rieral i la de Tossa al consultori local de la mateixa vila.

Entrada al CAP del Rieral de Lloret de Mar

Les vacunes tenen unes condicions de conservació i manipulació especials. Un cop preparades, les dosis s’han d’administrar en un curt marge de temps. Per això, la vacunació es portarà a terme majoritàriament als punts vacunals corresponents i només es contempla el desplaçament dels professionals d’infermeria en el domicili quan la persona estigui absolutament impedida per poder arribar al centre.

Vacuna de Pfizer

Les persones considerades grans dependents rebran la vacuna de Pfizer/BioNTech, que s’administra en dues dosis i entre la primera i la segona han de passar 21 dies. A partir de la primera dosi, el cos ja comença a immunitzar-se contra la COVID-19, però en cal una segona per arribar al màxim grau d’immunitat. En el cas de Pfizer després de la segona dosi, el grau d’eficàcia arriba al 95%.

Tots els punts de vacunació estaran degudament senyalitzats amb cartelleria i serà necessari seguir en tot moment les indicacions del personal sanitari, així com també les recomanacions sanitàries de respectar la distància, rentar-se les mans a l’entrar i sortir de la zona de vacunació i portar posada la mascareta, sempre que no hi hagi una contraindicació per part dels facultatius. Així mateix i posteriorment a la vacunació, cada persona haurà de restar en observació 10 minuts per descartar una reacció adversa immediata.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a infantil i primària

El gruix de les restriccions actuals es manté fins al 28 de febrer. Les noves mesures entren en vigor el proper dilluns.