Diumenge, 24 gener 2021
12.1 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament dels Infants proposa crear una font dedicada a les dones que “han lluitat per Lloret de Mar”

Així es va decidir ahir, a la sessió que ha tancat la 12a edició de l'activitat.

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

L’Ajuntament dels Infants ha aprovat, en el ple d’aquest dilluns, construir una font dedicada a totes les dones que “han lluitat pel poble de Lloret de Mar”, i que la història ha invisibilitzat. La font incorporarà un codi QR amb el llistat de dones sobre les quals s’ha fet recerca per part dels alumnes, com la Dona Marinera, Càndida Masgrau, Maria Llimona, Maria Àngels Alemany o Miss Ling, entre moltes altres.

La voluntat del plenari és que aquest element arquitectònic, un cop es faci realitat, formi part de la ruta o itinerari de dones rellevants que ha proposat l’associació de dones l’Aurora. Els alumnes han proposat quatre llocs on podria anar la font: al parc de Can Sabata, la plaça del Doctor Adler, el centre comercial Porta Lloret o la plaça Esteve Fàbregas. Serà l’Ajuntament de Lloret qui decideixi la ubicació final, que ha de ser un lloc de pas, concorregut.

La sessió d’ahir de l’Ajuntament dels Infants (NRLL)

El ple que ha posat punt i final a l’Ajuntament dels Infants ha tingut lloc aquest dilluns. A l’arxiu adjunt podeu escoltar els 15 regidors, de 10 i 11 anys, que representen totes les classes de 5è de Primària. L’alcalde Jaume Dulsat assenyala que el projecte contribueix a la igualtat entre homes i dones.

La moció de fer un homenatge a les dones de Lloret de Mar en forma de font ha posat aquest dilluns el punt i final a la 12a edició de l’Ajuntament dels Infants.

El ple ha omplert el teatre, amb prop de 400 espectadors. La majoria, els alumnes de les classes de 5è de Primària de les escoles Pere Torrent, Pompeu Fabra, Esteve Carles, Àngels Alemany, Institut-Escola i Immaculada Concepció.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.