Dimecres, 3 març 2021
10 C
Lloret de Mar
Avui s'han posat les urnes a les seus electorals de Lloret de Mar.

L’alcalde de Lloret demana als veïns que exerceixin el dret a vot aquest diumenge

Jaume Dulsat assegura que la jornada electoral serà segura, amb un dispositiu especial elaborat pel consistori.

Avui s'han posat les urnes a les seus electorals de Lloret de Mar.

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, demana als veïns que exerceixin el seu dret a vot i assegura que la jornada electoral a la vila serà segura. Per fer-ho, el consistori ha elaborat un dispositiu especial per garantir la seguretat sanitària de tots els votants.

Els comicis comptaran amb un control d’accés i l’aforament a dins de les seus electorals serà limitat, per evitar aglomeracions. Serà obligatori l’ús de la mascareta i mantenir la distància de seguretat. A dins dels col·legis electorals hi haurà dues cues: una per a consultes i una altra per anar directament a votar. A més, s’haurà de seguir un circuit d’entrada i un de sortida, que evitarà que els veïns es creuin entre ells.

Una altra de les novetats és el canvi de la majoria de seus per llocs més espaiosos, per complir així amb les mesures de la Covid-19. L’única seu que repeteix és la Casa de la Cultura. Les noves són el pavelló municipal d’esports, el pavelló de l’escola Pompeu Fabra i el Teatre municipal.

Pel que fa al protocol de neteja, s’oferirà de manera permanent i amb especial reforç a les zones comunes, com poden ser les taules i les cabines. També cal recordar que s’han establert uns horaris preferents de votació que, tot i que no són obligatoris, són molt recomanables per reduir el risc de contagi. Els primers seran els col·lectius de risc, a qui s’ha reservat la franja del matí, de nou a dotze; des del migdia fins a les set de la tarda, la idea és que voti la població en general; i de set a vuit del vespre és previst que votin les persones en quarantena, és a dir, positius de Covid, contactes estrets i sospitosos.

Escoltem l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que assenyala que es podrà celebrar la jornada electoral de manera segura a la vila i destaca que és molt important que els veïns exerceixin el seu dret a vot.

“A Lloret votarem des de la seguretat, és important que la gent voti, és un dret universal que va costar molt aconseguir”

Jaume Dulsat

Recordem que aquest diumenge, a Lloret, tenen dret a vot un total de 20.123 espanyols residents i 815 electors residents a l’estranger. Prop de 280 persones han estat convocades a la vila a formar part de les meses electorals.

Des de la Generalitat es fan una sèrie de recomanacions per votar amb seguretat, com portar el sobre de votació preparat de casa i evitar anar acompanyats. A més, cal consultar amb antelació a quin col·legi electoral i mesa s’ha de votar i les franges horàries recomanades. Respectar la distància de seguretat, dur la mascareta i estar el mínim de temps a la seu electoral.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.