Divendres, 26 febrer 2021
14.8 C
Lloret de Mar
Anna Perianes

L’Anna Perianes no ha recuperat del tot l’olfacte, després de superar la Covid

"Tinc llacunes per estrès posttraumàtic, la situació va ser molt greu, la sensació era d’abandonament", exposa la lloretenca.

Anna Perianes

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

La masia de Can Saragossa se suma als espais que tramiten l’IdCAT

Amb aquest nova seu, Lloret de Mar compta amb quatre equipaments que faciliten aquest identificador. Els altres tres són l’OIAC, el Puntet i la Biblioteca.

Concert a la carta, amb Lluís Gavaldà, al Teatre de Lloret

Acompanyat de Joan-Pau Chaves, oferiran un concert acústic, adaptat a la nova situació que ha provocat la Covid19, amb la peculiaritat que el públic demana les cançons del repertori.

La lloretenca Anna Perianes, fisioterapeuta de 33 anys, ha superat el coronavirus però encara té una petita seqüela. El va tenir a la primavera, i 10 mesos després encara no ha recuperat l’olfacte. Això li passa quan es lleva, de bon matí, durant una estona. Després recupera el sentit de l’olfacte. Ella mateixa ho ha explica, en el programa CUREM-NOS EN SALUT, de Nova Ràdio Lloret.

“A dia d’avui em trobo bé, als matins no tinc olfacte durant 10 minuts i després el recupero, em passa cada dia”

Anna Perianes

L’Anna Perianes va agafar la Covid-19 la primavera passada -en concret, el mes d’abril- juntament amb la seva mare, tia i avis de 90 anys a qui va cuidar cada dia.

La família va passar uns dies molt complicats perquè van patir el virus en l’inici de la pandèmia a Catalunya, quan la informació encara era escassa.

“Tinc llacunes per estrès posttraumàtic, la situació va ser molt greu, la sensació era d’abandonament”

Anna Perianes

A banda de tenir la Covid-19, l’Anna i la seva tia van haver de cuidar els avis a casa durant deu dies. Les autoritats sanitàries els deien que s’havien de quedar a casa perquè els hospitals estaven col·lapsats; al final, però, van haver de portar-los perquè el seu estat no millorava.

També va haver d’ingressar la tieta i, per sort, tots se’n van sortir bé. Llavors vam entrevistar l’Anna a la ràdio i el missatge era d’optimisme: de confiar en la medicina i seguir totes les mesures de seguretat. Quasi un any després, l’optimisme es manté. L’Anna n’extreu una bona llicó del 2020: “no sabia que era tan forta”.

Recupera l’entrevista sencera en aquest enllaç.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.