Dissabte, 27 febrer 2021
15.9 C
Lloret de Mar
Acte contra la violència masclista, de l'Aurora.

L’Aurora organitza una cadena feminista com a símbol de lluita contra la violència masclista

La dada escollida és avui, 25N, jornada internacional dedicada a aquesta xacra social, que en el que portem d’any ha matat 11 dones a Catalunya i 41 arreu de l’Estat espanyol.

Acte contra la violència masclista, de l'Aurora.

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

L’associació de dones l’Aurora organitza una cadena feminista aquesta tarda al Molí per simbolitzar la lluita contra la violència masclista. La dada escollida és avui, 25N, jornada internacional dedicada a aquesta xacra social, que en el que portem d’any ha matat 11 dones a Catalunya i 41 arreu de l’Estat espanyol.

Conxa Alférez, membre de l’Aurora, argumenta que la cadena garantirà les mesures de seguretat antiCovid i que tothom s’hi pot afegir. La cadena feminista de l’Aurora es durà a terme a les 5 de la tarda, a la plaça de les Regions.

La commemoració institucional del 25N arriba, però, aquest dissabte a Lloret, en què es duran a terme els actes de manera virtual, organitzats per la regidoria d’Igualtat i l’associació de dones l’Aurora. A partir de les 12 del migdia, i a través del Facebook de la ràdio, es farà la lectura del manifest contra la violència masclista, a càrrec de l’alcalde Jaume Dulsat.

També es podrà gaudir d’una performance amb La Caravana de les Arts i del TikTok “prou violències”, que ha estat realitzat per les dones del Pla de Ciutadania de Lloret. A més, es farà l’entrega de premis del concurs de frases contra la violència envers les dones que organitza l’Aurora. El punt final el posarà la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez.

Cartell amb els actes institucionals del 25N a Lloret de Mar.

Cada any, amb motiu d’aquest dia senyalat, els governs i administracions consensuen un manifest sobre el 25N. El manifest d’enguany destaca que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”.

Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”.

El manifest es dirigeix directament als homes. Els diu “els que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”.

El document acaba adreçant-se als agressors, “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.

Recordem que hi ha habilitat un número de telèfon que dona atenció permanent contra la violència masclista. És el 900 900 120. És gratuït, confidencial i funciona 365 dies l’any, durant les 24 hores del dia. Durant l’any 2019, va rebre 9.352 trucades per motiu de violència masclista. Enguany, s’observa que han augmentat les trucades de dones en situació de violència masclista en l’àmbit familiar. El percentatge ha augmentat del 2,7% al 4%.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.