Divendres, 22 gener 2021
9.7 C
Lloret de Mar
Un menjador escolar (Consell Comarcal de l'Urgell)

Les beques menjador s’entreguen més tard de l’habitual, però en millors condicions

La crisi del coronavirus ha fet retardar el procés, però s'han creat unes bases municipals pròpies que fan que aquests ajuts siguin més equitatius. A més, també es donen beques a secundària.

Un menjador escolar (Consell Comarcal de l'Urgell)

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

El Govern municipal reconeix que l’atorgament de beques menjador per part de l’Ajuntament va amb més retard que altres anys, però argumenta que el desbordament del departament de Benestar i Família i el fet que s’hagin solapat diferents ajudes per la crisi del coronavirus ha fet que tot anés més tard de l’habitual.

A més, la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, argumenta que per poder oferir uns ajuts equitatius per a tothom, a diferència d’altres anys, s’han creat unes bases municipals pròpies. Això també ha retardat els tràmits i, a més, ha obligat als sol·licitants a presentar la documentació directament al Consistori.

Fins ara les beques municipals s’atorgaven quinze dies més tard de l’inici de curs, mentre que aquest cop s’atorgaran al febrer. A més, fins el curs passat, les famílies havien de presentar la documentació només al Consell Comarcal i les que no eren acceptades passaven directament a l’Ajuntament. Ara, en canvi, els usuaris que vulguin beca municipal han de presentar la documentació directament a l’Ajuntament.

Força Lloret critica tant el retard com el fet que s’hagi de presentar la documentació per duplicat, al Consell Comarcal i a l’Ajuntament. Pel que fa al retard, el grup de l’oposició demana al Govern municipal que subvencioni els àpats del primer trimestre de manera retroactiva. La regidora de Benestar, per la seva banda, no ho descarta, tot i que aclareix que només serà possible si no s’esgota la partida pressupostària de 135.000 euros que l’Ajuntament té reservada per aquestes beques.  

Respecte al canvi a l’hora de presentar les sol·licituds, Força Lloret critica que això ha provocat que alguns usuaris hagin presentat la mateixa documentació dues vegades. Arantxa Jiménez, però, matisa que això no és ben bé cert.

“Entenem que la gent que queda coberta pel Consell ja no ha tornat a presentar la documentació perquè ja no ha demanat la del municipi. Per tant, jo no crec que sigui ben bé cert que s’hagi hagut de presentar la documentació per duplicat”

Arantxa Jiménez

Una altra novetat destacada és que l’Ajuntament també atorga ajudes per als alumnes de secundària, a través d’una targeta moneder. Un aspecte que, segons Arantxa Jiménez, ha tingut molta demanda.

La regidora reconeix que esperaven que la demanda de beques menjador fos més elevada, però argumenta que el Consell Comarcal ha incrementat les ajudes i això ha reduït el nombre de sol·licituds que hauria rebut l’Ajuntament.

“Al consell han atorgat moltíssimes beques i, a més, ha bonificat el 70 i el 100%; que fins ara el 100% no es feia o es feia amb un mínim de sol·licituds. Això en l’àmbit municipal també s’ha notat”

Arantxa Jiménez

Els usuaris podran gaudir de les beques menjador a partir del mes de febrer. La regidora lamenta que no hagi pogut ser abans, tot i que vol deixar clar que les famílies amb més dificultats econòmiques ja han rebut la beca del Consell Comarcal.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".