Dijous, 3 desembre 2020
5.3 C
Lloret de Mar
Espai Interreligiós (Fundació Ser.gi)

Les comunitats religioses s’han adaptat bé a la situació de pandèmia

Ho asseguren des del Pla de Ciutadania de Lloret, que aquest dimecres ha participat a la 7a jornada RELIG organitzada per la Generalitat.

Espai Interreligiós (Fundació Ser.gi)

Darreres Notícies

Es presenta la Cursa de Nadal, solidària amb la lluita contra la Covid-19

Les inscripcions es destinaran íntegrament a la Marató de TV3. Les restriccions obliguen a reformular la prova, en què cada participant farà la cursa a la seva manera.

Jordi Orobitg tornarà a formar part de la llista d’ERC a Girona a les eleccions al Parlament

Tot i que encara no és oficial quina serà la composició de la llista, el lloretenc ha estat escollit com a primera persona candidata de la comarca.

El tren entre Blanes i Malgrat tornarà a funcionar a partir del 9 de desembre

El servei va quedar inactiu al gener, quan, arran del temporal Glòria, es va ensorrar el pont ferroviari que unia els dos municipis.

L’ONG Ñimme Gunjur Kuta treballa per l’empoderament femení

L'entitat té projectat construir horts per a dones i perforar pous per fer-hi arribar aigua. A més, també treballa en la construcció d'un institut.

La lloretenca Irene Soler, a ‘Los Favoritos de Midas’ de Netflix

L'actriu hi té un paper petit, però assegura que ha estat molt gratificant treballar amb professionals com Luis Tosar o Mateo Gil.

El Pla Local d’Acció i Ciutadania (PLAC) de Lloret fa una valoració molt positiva de com estan afrontant la crisi del coronavirus les diferents comunitats religioses del municipi.

Precisament, aquest dimecres l’Ajuntament ha participat a la setena jornada RELIG, organitzada per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat, que s’ha titulat Religió i Covid-19: impacte i reptes davant la pandèmia. La tècnica del Pla de Ciutadania, Pipi Fernández, hi ha presentat l’experiència de Lloret de Mar, que assegura que ha estat molt positiva.

Les jornades RELIG es fan de manera anual per compartir experiències i promoure la reflexió sobre les polítiques de religió, destinades a garantir l’exercici del dret a la llibertat religiosa i el foment del diàleg interreligiós. Cada any s’aborda una temàtica diferent i aquest 2020, com no podia ser d’una altra manera, s’ha centrat en la crisi del coronavirus. I és que l’àmbit religiós també ha patit les conseqüències de la pandèmia, sobretot arran del confinament del març.

Des del PLAC, la prioritat ha estat informar a tots els veïns de quina era la situació en cada moment. I per això fins i tot es va organitzar la primera taula de diàleg interreligiós virtual. Una experiència que Pipi Fernández creu que va ser molt bona i que ha demostrat que les diferents comunitats religioses estan més unides del que semblava.  

“Anar tots a una era l’objectiu i gràcies a la Covid hem sentit que estàvem potser més units del que pensàvem, a nivell de Taula de Diàleg”

Pipi Fernández

La jornada d’ahir va comptar amb una ponència inaugural de Francesc Torralba, president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa. Tot seguit, es va fer una taula rodona per presentar diferents experiències impulsades per les administracions locals. És el cas de Lloret de Mar, que va participar-hi per exposar la feina que s’ha fet els últims mesos a través del Pla de Ciutadania. En aquesta taula rodona,també hi van participar l’Ajuntament de Vic i l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona.

La segona taula de reflexió va recollir el testimoni i els aprenentatges durant la pandèmia des del vessant espiritual amb representants de diferents comunitats religioses.

Pel que fa al PLAC, es va instaurar a Lloret el 2005 amb l’objectiu de garantir la inclusió social, la convivència i la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans. En l’àmbit religiós, vetllen perquè les diferents comunitats se sentin acompanyades, s’organitzen activitats de sensibilització, es garanteix la llibertat religiosa i s’ofereix un espai de debat, com és la taula de diàleg interreligiós.

SEGUEIX-NOS

5,260SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
13,111FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

Joan Bertran: “recordo a Maradona com un jugador excepcional, en aquell partit va fer meravelles”

Amb la recent mort de Maradona, els lloretencs han recordat l’estada del reconegut futbolista a la nostra vila. Va ser als anys vuitanta, en què l’argentí va passar deu dies a Lloret de Mar per recuperar-se d’una hepatitis.

Maradona va rescatar dos nàufrags durant la seva estada a Lloret als anys 80

Segons publica el Diari de Girona, l'embarcació amb què anava el reconegut futbolista va salvar els dos únics supervivents del naufragi d'una altra barca.

7.532 persones han fet ús del canal OAC 360º des de l’entrada en funcionament

L’informe aporta dades dels 24 mesos del servei, que va començar l’1 de setembre del 2018.