Dimecres, 24 febrer 2021
14.4 C
Lloret de Mar
Salvador Balliu, president del consell comarcal de la Selva

Les ocupacions il·legals van a més a la comarca de la Selva, arran de la pandèmia

La majoria de casos nous es concentren en cases que hi ha a Lloret de Mar i Blanes.

Salvador Balliu, president del consell comarcal de la Selva

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

Les ocupacions il·legals conflictives a la comarca de la Selva han anat en augment, sobretot arran de la pandèmia, tal com ha detallat el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu.

La majoria de casos nous es concentren en cases que hi ha a Lloret de Mar i Blanes. Els ocupes localitzen cases de grans dimensions que poden ser segones residències o que porten molt de temps tancades. Una vegada a dins, sovint instal·len les seves plantacions de marihuana i no els poden fer fora sense una ordre judicial.

A més, Balliu ha remarcat que la majoria de les ocupacions que es produeixen “venen associades a la delinqüència i a gent conflictiva“.

operari tallant cables illegals ACN
Operari tallant els cables d’una casa connectada il·legalment a la xarxa elèctrica, a Caldes de Malavella (ACN)

La comarca de la Selva compta amb molts municipis amb urbanitzacions i nuclis disseminats. Un fet que comporta molta extensió de terreny i molta separació entre nuclis i que, de retruc, facilita l’ocupació il·legal.

Per això, els alcaldes han demanat un “canvi legislatiu” a les administracions per tal que els ajuntaments tinguin recursos. Avui dimarts es fa el ple del consell comarcal i, previsiblement, s’aprovarà una moció que exigeix aquest canvi.

El Consell Comarcal de la Selva fa pràcticament un any ja va iniciar una campanya per demanar un canvi normatiu a l’Estat i incrementar la presència policial a la comarca i així evitar les ocupacions il·legals, sobretot les conflictives.

Segons el president de l’ens comarcal, es tracta majoritàriament d’ocupacions “associades a la delinqüència i a gent conflictiva”. A més, afegeix que cada vegada hi ha més gent “d’altres països que venen aquí, ocupen les cases i la llei espanyola els empara“.

Pla tancat de la porta duna casa de la urbanitzacio dAigues bones de Caldes de Malavella amb el cable de la llum punxada i unes lletres a la porta avisant que enrampa el 27 de gener de 2020 Horitzontal
La porta d’una casa de la urbanitzacio Aigües Bones de Caldes de Malavella amb el cable de la llum punxada (ACN)

En paral·lel, els ajuntaments intenten fer mesures de pressió per evitar aquestes ocupacions com ara diverses campanyes amb les companyies elèctriques que s’encarreguen de tallar totes les connexions il·legals al sistema de llum pública. Tot i així, al cap de pocs dies, els ‘ocupes’ tornen a punxar la llum.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a infantil i primària

El gruix de les restriccions actuals es manté fins al 28 de febrer. Les noves mesures entren en vigor el proper dilluns.