Dilluns, 18 gener 2021
11.6 C
Lloret de Mar
Imatge d'arxiu d'una terrassa a l'avinguda Just Marlés (ACN)

Les terrasses de bars i restaurants a Just Marlés i voltants podran ser fixes tot l’any

Al ple s'ha aprovat una modificació de l'ordenança de via pública que permet les terrasses tot l'any a Just Marlés, Riera i Santa Cristina. A més, les terrasses que s'han muntat per la Covid podran mantenir-se mentre durin les restriccions.

Imatge d'arxiu d'una terrassa a l'avinguda Just Marlés (ACN)

Darreres Notícies

La Policia Local de Lloret investiga una festa il·legal amb més de 40 persones

Només es van poder identificar 16 dels assistents i cap és veí de Lloret. Per tant, se'ls ha obert un expedient per saltar-se el confinament i per incomplir les mesures de la Covid.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Obert el període per sol·licitar una beca per a estudis superiors

Els ajuts van dels 300 als 1.000 euros, en funció de la distància amb el centre d’estudis.

Les jornades de portes obertes a escoles i instituts es podran fer presencialment

El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, creu que és molt bona notícia, tot i que matisa que s’hauran de complir una sèrie de mesures per evitar contagis de la Covid-19.

Bustek Films estrena aquesta setmana el curtmetratge ‘No es tu culpa’

La pel·lícula, que es podrà veure dijous als Cinemes Girona de Barcelona, narra la història d'una adolescent que surt per primera vegada de festa amb les seves amigues i pateix una agressió sexual

Les terrasses de bars i restaurants de Lloret es podran mantenir com fins ara mentre durin les restriccions per la pandèmia. A més, a partir d’ara l’ordenança de via pública preveu poder aprovar condicions temporals per muntar o ampliar terrasses en cas d’una crisi econòmica derivada per una pandèmia, una catàstrofe o similars, tal com ha passat aquest 2020.

Així s’ha aprovat al ple d’aquest dimecres, on també s’ha inclòs a l’ordenança de via pública que es puguin mantenir de manera fixa durant tot l’any les terrasses de bars i restaurants a l’avinguda Just Marlés i als carrers Riera i Santa Cristina. El regidor de Via Pública, Cristian Fernández, explica que després d’un temps de prova, s’ha decidit que les terrasses en aquesta zona puguin ser fixes. Això sí, s’han fixat uns condicionants perquè les terrasses presentin una imatge homogènia.

Pel que fa als elements de protecció en els casos en què les terrasses siguin properes a vies de circulació de cotxes, s’ha decidit ubicar-hi jardineres homogènies i que formaran part del mobiliari de la via pública.

Com hem dit, l’ordenança també preveu que l’Ajuntament pugui aprovar de manera temporal condicions especials d’ocupació de la via pública en cas que les administracions pertinents dictin condicions especials d’aforament dels establiments de restauració -tant a l’interior com a l’exterior.

Així doncs, en cas que hi hagi un context de crisi econòmica derivada per una situació excepcional, com una pandèmia o una catàstrofe natural, els bars, restaurants i cafeteries podrien muntar terrasses a la via pública com s’ha fet aquest 2020.

La modificació s’ha aprovat amb el vot favorable del govern -Junts per Lloret, ERC i regidors no adscrits- i de Força Lloret; la negativa de C’s i l’abstenció de Lloret en Comú i PSC. Tot i així, com que es tracta d’una aprovació inicial l’equip de govern ha insistit en què tenen les portes obertes per consensuar el màxim d’aspectes possibles amb la resta de grups i també amb l’Associació de bars, restaurants i cafeteries, amb qui ja estan en contacte.  

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.