Divendres, 22 gener 2021
13.5 C
Lloret de Mar
El pessebre de Diego Vallejo (NRLL)

L’Església torna a acollir dos pessebres dins de la Ruta Pessebrista

De cara a aquesta nit, la missa del gall es farà a les 19 hores i no a mitjanit com és habitual. També hi haurà missa demà a les 11 i a les 19 hores.

El pessebre de Diego Vallejo (NRLL)

Darreres Notícies

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.

Un any més, l’església de Sant Romà acull dos dels pessebres que es poden visitar dins de la Ruta Pessebrista de Lloret de Mar. Mossèn Martirià Brugada ha explicat que la creació més grossa va a càrrec de Diego Vallejo, amb la col·laboració d’Amèlia Albertí, Jesús Terradas i Antonio Melero. “És un pessebre tradicional i monumental“, assegura el mossèn. L’altre pessebre és el que fa l’esplai Bimbirimboines, que “és més infantil“.

El pessebre de Bimbirimboines (NRLL)
El pessebre de Bimbirimboines (NRLL)

Mossèn Martirià també ha explicat que, per les restriccions de la Covid-19, aquest any no es podrà celebrar en l’horari en què es fa habitualment la que popularment es coneix com a missa del gall, que commemora el Naixement de Jesús. Tot i així, el mossèn ha explicat que, tal com marca el missal, es faran les misses de la Nit de Nadal, o vigília de Nadal, i la del Dia de Nadal. Això sí, la d’avui a la nit es farà a les set. Demà hi haurà missa a les onze del matí i a les set de la tarda.

El consell parroquial de Lloret ja va decidir fa un parell de mesos que no es faria la missa la mitjanit de Nadal, atesa la situació de pandèmia.

L’origen de la missa del gall s’atribueix a una faula que afirma que va ser aquest animal el primer que va presenciar el naixement de Jesús i que ho va anunciar a tothom. Per això, antigament, el cant del gall donava inici a la missa.

També s’especula que aquesta denominació podria provenir del fet que antigament a les esglésies s’alliberaven ocells per celebrar el naixement de Jesús, tot i que encara més antigament el que es feia era sacrificis de galls, l’au que representa el Sol, tant pel color de la seva cresta com perquè és l’animal que canta quan surt el Sol.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".