Dissabte, 16 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
Hospitalització Domiciliària (CSMS)

L’hospitalització a casa redueix el deteriorament funcional

És la conclusió d'un estudi que ha impulsat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva entre 168 pacients de més de 80 anys.

Hospitalització Domiciliària (CSMS)

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

L’hospitalització a domicili pot reduir el deteriorament funcional hospitalari si s’escurça l’estada prèvia en un centre sanitari. Aquesta és la conclusió d’un estudi elaborat pel Servei d’Atenció Domiciliària Integral de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva.

La doctora Esther Ferrer explica que fins ara no hi havia cap estudi arreu de l’Estat espanyol que comparés el deteriorament funcional dels pacients quan se’ls ingressa en un hospital o quan se’ls hospitalitza a casa seva.

L’estudi s’ha realitzat sobre una mostra de 168 pacients majors de 80 anys, ingressats al seu domicili. Els resultats assenyalen que pacients que han passat menys de dos dies a l’hospital abans de ser traslladats a l’atenció a domicili o bé els que directament no han passat per l’hospital, es mantenen més autònoms en el moment de l’alta i en els tres mesos següents. Per tant, la principal conclusió és que, amb aquesta metodologia, es pot reduir el deteriorament funcional hospitalari.

La doctora exposa, en canvi, els factors que perjudiquen més la funcionalitat dels pacients quan ingressen a l’hospital: ser dona, estar més de dos dies a l’hospital, el fet que l’ingrés en total a hospital i a domicili siguin més de set dies, i també els pacients que porten sonda per a l’orina durant més de dos dies.

La doctora ha explicat que els pacients hospitalitzats a domicili reben la mateixa atenció que rebrien a l’hospital, amb un equip del propi hospital que es desplaça a casa seva per fer-los el tractament (habitualment endovenós, suport d’oxigen o tractament amb nebulitzadors per a pacients respiratoris crònics). A la vegada, però, es provoca que el pacient s’impliqui més en la seva cura i això afavoreix a mantenir al màxim la seva autonomia.

L’estudi s’ha fet amb pacients de més de 80 anys, tot i que el servei atén persones a partir dels 16 anys. L’hospitalització a domicili va començar a l’Hospital de Calella el 2007 i el 2013 es va ampliar a l’Hospital de Blanes, que inclou els pacients de Lloret. Tot i que Esther Ferrer reconeix que encara hi ha molta part de la població que no coneix el servei, la satisfacció sempre és molt positiva. A més, arran de la pandèmia ha crescut més la demanda.

L’article científic porta per títol Repercussió en la capacitat funcional de l’ingrés en Hospitalització a Domicili en pacients majors de 80 anys. Ha estat publicat a la revista Hospital a Domicilio. Els autors d’aquest estudi són set professionals del Servei d’Atenció Domiciliària Integral de la Corporació.  

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.