Divendres, 26 febrer 2021
14.8 C
Lloret de Mar
La Platja Gran de Lloret (Òscar Gutiérrez).

Lloret de Mar, al costat de Melià, Iberostar i Riu per renovar destins pioners amb fons europeus

Les cadenes hoteleres treballen per presentar un projecte transversal, per poder optar als Fons Europeus de Recuperació.

La Platja Gran de Lloret (Òscar Gutiérrez).

Darreres Notícies

La masia de Can Saragossa se suma als espais que tramiten l’IdCAT

Amb aquest nova seu, Lloret de Mar compta amb quatre equipaments que faciliten aquest identificador. Els altres tres són l’OIAC, el Puntet i la Biblioteca.

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Concert a la carta, amb Lluís Gavaldà, al Teatre de Lloret

Acompanyat de Joan-Pau Chaves, oferiran un concert acústic, adaptat a la nova situació que ha provocat la Covid19, amb la peculiaritat que el públic demana les cançons del repertori.

Els grups hotelers Melià, Iberostar i Riu presenten un projecte per impulsar la renovació i el reposicionament de destinacions turístiques madures com Lloret de Mar. Amb l’ajuda dels Fons Europeus de Recuperació, i a través d’una col·laboració de 43 entitats públiques i privades, volen avançar cap a un model més sostenible i competitiu de la indústria turística.

Les tres cadenes hoteleres han presentat una manifestació d’interès al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. La inversió proposada per les empreses participants arriba als 1.900 milions d’euros en els pròxims cinc anys. Es considera que les zones turístiques madures de l’Estat espanyol han perdut valor i, a més, a causa de la Covid-19 hi ha un risc imminent de fallida econòmica i social.

Turistes, el juliol passat, a Lloret.

Es tracta d’una iniciativa que no es limita únicament al sector turístic i hoteler, sinó que engloba altres sectors com el comerç, l’oci, l’esport i la cultura. D’aquesta manera, es pretén actualitzar tots els serveis que consumeixen els visitants en els seus viatges, per tal de promoure la desestacionalització del turisme, la segmentació més diversa i equilibrada dels clients i la convivència entre turistes i residents.

Per tot plegat, la iniciativa d’aquestes cadenes hoteleres està demanant suport al sector privat i públic. En aquest sentit, li fan costat Lloret Turisme, el Gremi d’Hostaleria i la Mesa Empresarial de Lloret.

Eli Keegan, gerent de Lloret Turisme, assenyala que ara mateix estan en la fase de preparació del projecte “per estar a punt” quan es pugui optar als fons europeus.

El president del gremi d’hostaleria, Enric Dotras, destaca que “destinacions pioneres com Lloret fa anys que ens estem renovant” i ara amb la crisi de la Covid “hem d’aprofitar les ajudes per fer un salt endavant”.

El macroprojecte de regeneració de zones madures afectaria 12 destinacions espanyoles tradicionalment dependents del turisme, entre les quals s’inclou Lloret de Mar. La resta són Magaluf i Platja de Palma, a Mallorca; Arona i Adeje, a Tenerife; Benidorm, a Alacant; Puerto de la Cruz, a Tenerife; San Bartolomé de Tirajana, a Las Palmas; Sant Antoni de Portmany, a Eivissa; Costa Calma, a Fuerteventura; Teguise, a Lanzarote; i Torremolinos, a Màlaga.

Es calcula que, tot i la situació, aquestes destinacions són responsables de prop d’una quarta part del volum de turisme a Espanya, amb una contribució directe l’any 2019 del 12,7% del PIB nacional.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.