Divendres, 22 gener 2021
9.7 C
Lloret de Mar
Cartell del Laboratori d'Arxius Municipals de Catalunya 2020.

Lloret participa en el Laboratori d’Arxius Municipals de Catalunya, amb 300 participants

S’ha valorat de manera molt positiva la tasca que fa a través del seu web, així com les trobades del Grup d’Amics de l’Arxiu.

Cartell del Laboratori d'Arxius Municipals de Catalunya 2020.

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

Lloret de Mar ha participat en l’onzè Laboratori d’Arxius Municipals de Catalunya. La temàtica d’aquesta edició ha estat la digitalització dels serveis. La trobada s’ha fet de manera telemàtica, amb més de 300 participants.

S’ha valorat de manera molt positiva la tasca que fa l’Arxiu a través del seu web, així com les trobades del Grup d’Amics de l’Arxiu Municipal, les quals es consideren experiències molt enriquidores de participació i creació de comunitat. Unes trobades que ja acumulen 10 anys i que en l’actualitat es mantenen de manera telemàtica, donada la situació de pandèmia.

L’arxiver municipal, Joaquim Daban, destaca que “va més enllà de la funció administrativa o cultural”, ja que cobreix una funció social” i explica que en la trobada “altres arxius ens han demanat informació per fer-ho ells”.

quim daban al laboratori darxius
Quim Daban, en la trobada virtual dels arxius.

L’arxiver ha volgut destacar el web del servei, que es va inaugurar al 2007 i ha anat evolucionant amb tot tipus de continguts: des de l’arxiu en línia, a les visites pedagògiques, seccions com les llegendes de la vila o les trobades dels Amics de l’Arxiu. La voluntat és que el portal sigui el punt de referència de la població per buscar informació sobre Lloret de Mar.

Quim Daban aporta una dada prou rellevant: l’arxiu va atendre 25.000 consultes, entre presencials i virtuals, al 2019. I dona molta importància al vincle entre xarxes socials i el web de l’arxiu.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".