Dissabte, 23 gener 2021
12.1 C
Lloret de Mar
Voluntaris a Gunjur Kuta (Ñimme Gunjur Kuta)

L’ONG Ñimme Gunjur Kuta treballa per l’empoderament femení

L'entitat té projectat construir horts per a dones i perforar pous per fer-hi arribar aigua. A més, també treballa en la construcció d'un institut.

Voluntaris a Gunjur Kuta (Ñimme Gunjur Kuta)

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

L’ONG lloretenca Ñimme Gunjur Kuta, que es va crear l’any 2018 com a petita agrupació dins de l’ONG Gunjur Kuta -que funciona des del 2007-, té tres nous projectes destacats sobre la taula: la creació d’un hort per a les dones, amb l’objectiu de fomentar l’empoderament femení; la perforació de nous pous; i la construcció d’un institut.  

ONG ñimme gunjur kuta (1)
A l’escola (Ñimme Gunjur Kuta)

El president de l’entitat, Bubakary Saho, ha explicat que cal fer arribar l’aigua perquè les dones puguin cultivar els seus horts.

Actualment, l’ONG compta amb uns 200 socis, la majoria dels quals de Lloret de Mar, i amb les quotes es financen els projectes. Per a Bubakary Saho és fonamental la col·laboració ciutadana i per això creu que és molt important que la població de Lloret conegui l’ONG.

ñimme gunjur kuta ONG
Foto de grup a Lloret, el 2018 (Ñimme Gunjur Kuta)

Ñimme Gunjur Kuta va néixer amb l’objectiu d’impulsar diferents accions al municipi gambià de Gunjur Kuta i fins ara ja ha completat amb èxit diferents projectes, com la creació de pous per abastir d’aigua potable a les famílies del municipi, la reforma de l’escola construïda als anys ’50 per l’Estat gambià i la construcció d’un hospital de referència per al districte.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.