Dimecres, 3 març 2021
10 C
Lloret de Mar
Maria Antònia Batlle

Maria Antònia Batlle serà la primera dona de Lloret diputada al Parlament de Catalunya

La número 5 de Junts per Catalunya a Girona ha aconseguir entrar al Parlament, ja que el partit ha obtingut 7 escons a la demarcació.

Maria Antònia Batlle

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

Maria Antònia Batlle és l’única lloretenca que ha estat escollida diputada a les eleccions d’aquest diumenge. A més, es convertirà en la primera dona de Lloret en ocupar un escó al Parlament.

Batlle ocupava el número cinc a la llista gironina de Junts per Catalunya, que ha obtingut un total de set escons a la demarcació. Un resultat que la satisfà molt. Entoma el repte amb molta il·lusió i ganes de treballar per a Catalunya i també per a Lloret de Mar.

“Claríssimament, a nivell personal, com a lloretenca, em marco l’objectiu de treballar per Lloret, per al territori, i posar-me a disposició tant de l’alcalde com de l’Ajuntament per obrir les portes del nostre Parlament a la nostra població”

Maria Antònia Batlle

Junts ha estat la tercera força més votada i ha obtingut 32 diputats. A la demarcació de Girona, però, la formació de Carles Puigdemont ha arrasat amb el 32% dels vots que li han permès obtenir 7 escons.

El segueix ERC, que ha estat la segona força arreu del país empatat a 33 escons amb el PSC. Tot i així, a Girona només n’ha obtingut 4 i això deixa el lloretenc Jordi Orobitg sense acta de diputat.

Tot i així, recordem que el 2017 Orobitg tampoc no havia entrat directament, però la renúncia de dues companyes de la llista el va convertit en diputat. Sigui com sigui, el lloretenc ha reconegut que el partit compta amb ell per ocupar algun càrrec rellevant aquesta legislatura.

L’altre lloretenc que optava a ser diputat és l’alcalde, Jaume Dulsat, que encapçalava la llista del PDeCAT a la demarcació gironina. La formació, però, s’ha quedat sense representació al Parlament. Dulsat reconeix que ha estat un cop dur i creu que ara tocarà reflexionar molt sobre el futur del partit.

A nivell global, els resultats d’aquest 14-F deixen un Parlament on serà imprescindible pactar per formar govern, ja que cap partit no arriba als 68 diputats que formen la majoria absoluta. De fet, farà falta que almenys tres partits es posin d’acord de cara a un futur debat d’investidura.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.