20.3 C
Lloret de Mar
Greoor Macoli en el curs de cinema (Meraki Films)

Meraki Films ensenya les bases per fer cinema als alumnes del Rocagrossa

La productora lloretenca ha començat una prova pilot amb cinc alumnes per poder ensenyar-nos els conceptes i les eines bàsiques per si es volen dedicar al món del cinema.

Greoor Macoli en el curs de cinema (Meraki Films)

Darreres Notícies

La productora Meraki Films ha començat un curs amb alumnes de 1r a 3r d’ESO de l’institut Rocagrossa, anomenat Meraki en curs. L’objectiu és donar-los els coneixements i les eines bàsiques per si en el futur volen dedicar-se al món del cinema, ja sigui de manera professional o amateur.

El projecte va néixer fa dos anys i per fi s’ha començat a posar en pràctica a través d’una prova pilot amb cinc alumnes. Des de Meraki Films estan molt contents de poder dur a terme la iniciativa. Els professors són el director de cinema Greoor Macoli i el productor i tècnic de so Jesús Escobar.

Jesús Escobar, en el curs de cinema (Meraki Films)
Jesús Escobar, en el curs de cinema (Meraki Films)

Gràcies a l’especialització que ha cursat cadascun poden oferir un curs molt extens, que acapara diferents àmbits del món del cinema, tal com ha explicat Jesús Escobar. A més, els membres de Meraki recorden que ells van començar a interessar-se pel cinema quan eren alumnes del Rocagrossa i van poder fer el seu primer musical.

“La nostra relació amb aquest món és gràcies a una professora de l’institut Rocagrossa, Carmen Pérez, que impartia classes de música i va veure en nosaltres un potencial que encara no érem conscients d’on podia arribar”

Jesús Escobar

La intenció d’aquest curs és ensenyar als alumnes tant aspectes pràctics com teòrics. A més, els alumnes també treballaran la interpretació.

“Volem ensenyar què és el cinema, la història del cinema, per saber des d’on partim, com és el funcionament d’un rodatge, quins gèneres hi ha, ensenyar també a entendre el cinema, què ens ha volgut explicar el director”

Greoor Macoli

La idea és, sempre que la situació de pandèmia ho permeti, gravar algun curtmetratge tots junts. Però, a banda de tota la feina pràctica i teòrica, Greoor Macoli creu que és interessant que els alumnes aprenguin que el cinema és un element molt important per socialitzar.

“Amb el cinema es pot socialitzar, amb els teus pares, amb amics, amb la parella, amb companys… És un vincle que ens uneix. La cultura ens serveix per expressar-nos, però també per unir-nos”

Greoor Macoli

A Meraki Films els faria molt feliços que els alumnes del curs trobessin el camí per dedicar-se al món del cinema, tal com han fet ells, ja que a finals de l’any passat van poder constituir la seva productora i impulsar els primers projectes audiovisuals, amb la intenció d’anar creixent de mica en mica. Greoor Macoli considera molt interessant impulsar iniciatives com aquesta perquè assegura que la cultura és molt important a la societat.

Tot i que la situació de pandèmia ha complicat l’inici del curs de cinema, la idea és que si la prova pilot funciona poder oferir aquesta extraescolar a partir del setembre d’aquest 2021.

spot_img

El + Vist